Tutuklular alınmayan salgın önlemleri yüzünden endişeli

img
MERSİN - Tarsus 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklular, koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle endişeli olduklarını aktardı.
 
Mersin Tarsus 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan kalp hastası Hadi Elçiçek (51), cezaevinde tabi tutuldukları hak ihlallerini, haftalık telefon görüşmesinde oğlu Serkan Elçiçek'le paylaştı. Cezaevi idaresinin koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı herhangi bir önlem almadığını aktaran Elçiçek, yeterli temizlik malzemesinin olmadığını gibi vücut dirençlerini koruyabilmeleri için yeteri kadar yemek de verilmediğini söyledi. 
 
Elçiçek, yaşadıkları sorunları şöyle aktardı: "Sıcak su yok. Koğuşlarda gerekli dezenfekte işlemi yapılmıyor. Asker ve gardiyanlar temizliklerine önem vermiyorlar. Kirli botlarıyla koğuşlara girip, sayım yapıyorlar. Salgın nedeniyle biz de endişeliyiz. Salgında ölü sayısının gün geçtikçe artması endişemizi daha da artırıyor. Koronavirüsü nedeniyle hastaneye götürülmüyoruz.”
 
Salgının cezaevlerine yayılması halinde büyük bir yıkıma sebep olacağını belirten Elçiçek, bu nedenle ayrım yapılmaksızın tüm tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.
 
'CEZAEVLERİNDEN TABUTLAR ÇIKMASIN'
 
Oğlu Serkan Elçiçek de, günden güne büyüyen salgın tehdidinin cezaevlerine sıçramasından korktuklarını ifade etti. Gerekli önlemlerin alınmamasından ötürü tutukluların ölümle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Elçiçek, "Binlerce tutsak tehlikede. Siyasi tutsakların infaz yasasında kapsam dışına bırakılması, onları ölüme terk etmektir. Aileler olarak bu durumu endişeli bir şekilde takip ediyoruz. Tüm tutsaklar serbest bırakılmalı. Cezaevlerinden tabutlar çıkmasın" dedi.