İzmir ve Muğla’da orman yangınları

img
İZMİR - Bornova ve Karabağlar ilçesi ile Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinin bir çok noktasında orman yangınları meydana geldi. Müdahale edilen yangınlar henüz kontrol altına alınamadı. 
 
İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Sabuncubeli mevkisi yakınlarındaki ormanlık alanda, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören yurttaşlar, durumu Orman Müdürlüğü’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 3 helikopter, 5 arazöz ve çok sayıda personel sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan söndürme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
 
Karabağlar ilçesinde Limontepe Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda da yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, ihbar üzerine 2 helikopter ve 4 arazöz ile çok sayıda orman ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışmalarının sürdüğü, ayrıca takviye ekiplerin gönderilerek yangın kontrol altına alınmaya çalışıldığı öğrenildi. 
 
MUĞLA 
 
Muğla'nın Milas ilçelesi Akgedik Barajı yakınlarında bulunan ormanlık alanda da yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 helikopter havadan, arazöz ve orman işçileri ise karadan yangına müdahale ettiği ve çalışmaların sürdüğü kaydedildi. 
 
Bodrum’un Mumcular Mahallesi'nde de orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına müdahale için Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazöz gönderildi.