14 AĞUSTOS 2019 GÜNDEMİ

* KHK'liler çıkarılması beklenen “yargı reformu” paketinde mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Avukat Ahmet Çevik, “Daha fazla hayatların alt üst olması engellenmelidir” dedi.

* İki eli olmayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayan hasta tutuklu Ergin Aktaş'ın 70 yaşındaki ninesi Emine Aktaş, "Artık yüreğim dayanmıyor. Torunumu serbest bırakın" çağrısında bulundu.
 
* Öcalan’ın “Çözüm için hazırım” mesajının Türkiye açısından “Bulunmaz bir nimet” olarak değerlendiren HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, “İktidarın, Türkiye’nin geleceği ve haklarının birlikte yaşamı gibi bir derdi varsa, Sayın Öcalan’ın son çağrısını iyi okuması gerekir” dedi. 
 
* PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Kürt sorunun çözümüne yönelik çağrısını değerlendiren HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Bu ülkede barışın var olması için devletin Öcalan’a taktiksel değil, baş müzakereci ciddiyetiyle yaklaşması gerekiyor" dedi.
 
* AKP-MHP ittifakının meşruiyetini bütün toplumda tartıştırmak, sorgulatmak için “Demokratik Anayasa” çalışmasıyla yeni bir demokrasi hamlesi başlattıklarını belirten HDP’li Mithat Sancar, “Demokratik Cumhuriyet için bir barış anayasasına ihtiyacımız var” dedi.