Yasaklanan sergi sokaklarda

img
İZMİR - Fotoğrafçı Ateş Alpar, yasaklanan 7'nci İzmir Onur Haftası programı kapsamında yer alan sergisini engellemeye karşı sokaklara taşıdı. 
 
İzmir Valiliği tarafından yasaklanan 7'nci İzmir Onur Haftası programında yer alan Ateş Alpar’ın “Queer Ballet” sergisi sokakta sergilenmeye başlandı. 
 
LGBTİ aktivisti fotoğraf sanatçısı Ateş Alpar’ın sergideki fotoğrafları, yasaklanan Onur yürüyüşlerinde polisin şiddetine maruz kalan LGBTİ+’ları konu alıyor. Alpar, fotoğraflarının öyküsünü şöyle anlattı; “Türkiye’de son birkaç yıldır Onur Yürüyüşleri çeşitli gerekçelerle, ama en temelde siyasi ajanda yüzünden yasaklı olmasına rağmen, birçok direniş teması ve etkinliklerle var olma mücadelesi veriyor. Bu fotoğraf sergisi buradan yola çıkarak, 5 yıldır Türkiye’nin farklı kentlerinde düzenlenen Onur Yürüyüşlerinde çekilen fotoğraflardan oluşuyor. Alanları terk etmeyen, baskıya ve heteronormatif tahakküme karşı konum alan ve onu aşan lubunlar ve özgürlükçülerin görünür, duyulur olma çabalarının kayıt altına alındığı bir sergidir.”
 
Alpar, sergide biber gazının gri bulutları arasında inatla yükselen renkli figürleri ve yasaklara rağmen "Biz buradayız" diyen öznelerin görmenin mümkün olduğunu belirtti.