Valilik 90 yaşındaki kadını sokağa attı

img
MALATYA - Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı,  yoksul olduğu için ev tahsis ettiği 90 yaşındaki Zeynep Buğday’ı sokağa attı. Buğday, kolundaki serumla TOKİ konutlarının koridorunda bekliyor.
 
Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı, yaşadığı ekonomik zorluklardan dolayı Karagöz Mahallesi Yavuz Selim Caddesi CYA Daire 3/35 TOKİ konutları adresinde ikametgah tahsis ettiği 90 yaşındaki Zeynep Buğday'ı dün itibarıyla sokağa attı. 
 
Komşularının haber vermesiyle eşyalarının dışarı atıldığını tedavi gördüğü Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde öğrenen Buğday, kolundaki serumla alelacele geldiği evinin kapısının kilitli, eşyalarının kapı önünde olduğunu gördü. 
 
SERUM TAKILI BEKLİYOR
 
Hastanede tedavi gördüğü için evinde bulunmadığını söyleyen Buğday, “Komşularım gelen yetkililere hastanede olduğumu söylemelerine rağmen onları dinlemeden evimin kapısını açıp eşyalarımı dışarı atmışlar. Fakir bir insanım, neden sokağa attılar beni? Bu hasta halimle nereye gideceğim? Evime kadar kolumda serum takılı halde geldim. Gerekli yerlere başvurdum, onlar da bana ‘git mahkemeye başvur’ dediler.  90 yaşındayım, ne yapacağımı bilmiyorum” dedi. 
 
BİRÇOK HASTALIK MEVCUT 
 
Buğday’ın oğlu Ahmet Buğday ise, annesinin herhangi bir gelirinin olmadığını, tansiyon, şeker  ve kemik erimesi hastalıklarının olduğunu ve bu yüzden sürekli hastaneye gittiğini söyledi. Buğday, “Burası hastaneye yakın diye annemi yerleştirdiler. Benim ve kız kardeşimin anneme bakacak durumumuz yok. Dolayısıyla anneme devlet bakıyordu. 90 yaşındaki bir kadını hangi vicdan dışarı atabilir? Annemin tedavisini yarım bıraktık, buraya geldik. Bu kadın ne yaptı da böyle kapı dışarı attınız?” diye sordu. 
 
VAKIF DOĞRULADI 
 
Buğday’ın sokağa atılmasına dair telefonla ulaştığımız Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilisi, dairenin Zeynep Buğday'a 2014'te tahsis edildiğini, yaptıkları takibatta kadının evde oturmadığını tespit ettiklerini, elektrik, aidat gibi apartmanın ortak giderlerini vermediğini, bu sebeple evden tahliye edildiğini belirtti. Yetkili, yaşlı kadına evinin boşaltılacağı noktasında öncesinden tebligat da yapıldığını iddia etti. 
 
Vakıf yetkilisi tek çözümün mahkeme yoluyla geri dönmek olduğunu belirtirken, Buğday, kolundaki serum ve 3-5 parça eşyasıyla TOKİ konutlarının koridorunda bekliyor.