Gar Katliamı'nda annelerini kaybeden çocuklar, tutuklu babalarının bırakılmasını istiyor

img

ANTALYA – Ankara Gar Katliamı'nda eşini kaybeden Sabri Batur, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasından kaynaklı 6 aydır tutuklu. Zor günler geçiren Batur'un çocukları Rujin (17) ve İbrahim Halil (10), Adalet Bakanlığı'na gönderdikleri mektupla babalarının serbest bırakılmasını istedi.  

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde DAİŞ’in canlı bombalı saldırısında yaşamını yitiren 2 çocuk annesi Fatma Filiz Batur’un Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan eşi Sabri Batur, hakkında verilen 2 yıl hapis cezasının onanması ardından 2019’un Ocak ayında tutuklandı. Batur, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek verilen cezadan kaynaklı 6 aydır Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunuyor. Batur'un tutukluluğundan kaynaklı, çocukları Rujin (17) ve İbrahim Halil (10), Alanya’da babaanneleri ile yaşamlarını sürdürüyor. Annelerinin katledilmesinin ardından babalarının da tutuklanmasıyla birlikte daha da zor günler geçirmeye başlayan çocuklar, babalarının bir an önce serbest bırakılmasını istiyor. 
 
‘HATIRALARIMIZ YOK OLDU’
 
Çocuklardan Rujin Batur, babasının serbest bırakılması talebiyle Adalet Bakanlığı’na mektup yazdı. Batur, mektubunda, “Yaşadığım coğrafya gereği olsa gerek, hep barışa, güzele ve ışığa ihtiyaç duyduğumu annemi kaybedince anladım. Bu süreden sonra bazen doktor desteği, bazen aile desteği ile yaşamaya çalışıyorum. Annemin yokluğuna daha yeni yeni alışmış iken, babam Sabri Batur gözaltına alındı” dedi. Babasının tutuklanmasının üzerine daha büyük bir yük ve sorumluluk altına girdiğini kaydeden Rujin, ailesi ile birlikte yaşadıkları evin kirasını ödeyemedikleri için evi boşaltmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bütün hatıralarımızın yaşandığı eşyalarımız yok oldu” diye ekledi.
 
‘TEK İSTEĞİMİZ SERBEST BIRAKILMASI’
 
Konuya ilişkin görüştüğümüz Rujin, annesi ve babasının durumları sonrası yaşadıklarına değinerek, “Tek isteğimiz babamızın serbest bırakılması. Önceki gibi mutlu yaşayabileceğimiz bir hayatımız olsun. Zaten annemizi geri getiremeyeceğiz ama en azından babamızın yanında olmasını istiyoruz. Sosyal medyada paylaştığı bir şey için tutuklanmasını doğru bulmuyorum” dedi.
 
MA / Ahmet Kanbal