Meclis Başkanı'na 'FETÖ'cü' diyen İYİ Partili vekile ceza

img
ANKARA - Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u "FETÖ'cü" olmakla suçlayan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’na iki birleşim geçici çıkarma cezası verildi.
 
İYİ Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Kürt Dili ve Kültürünün Yasaklanması” nın araştırılması yönünde verdiği önerge üzerine Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı.
 
Nuhoğlu, konuşmasında önergeyi reddettiklerini belirtti. Nuhoğlu, önerge için, “Halkların Demokratik Partisi’nin ana dilde eğitim verilmesinin Kürtçe üzerindeki olumsuz etkisi ve sonuçlarının araştırılması hakkındaki grup önerisini yersiz ve mesnetsiz buluyor ve destek vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Sözlerinin devamında AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun “Türk olmaktan AKP sayesinde kurtulduk” sözlerini hatırlatan Nuhoğlu, yine AKP Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na ilişkin "Pontus"  göndermesinde bulunmasına da tepki gösterdi. Nuhoğlu, “Aslında Esenler Belediye Başkanı aynı zamanda bir Anayasa suçu işlemektedir. Bu, cahil bir FETÖ'cüye benzemektedir. Söylediklerine katılmayan AKP'lileri de uyarmak istiyorum. Bu densize gereken ders verilmelidir” dedi. 
 
Nuhoğlu’nun bu sözleri üzerine AKP sıralarından tepkiler yükseldi. Çıkan gerginlikte Nuhoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u "FETÖ'cü" olmakla suçladı. Bu itham üzerine AKP’liler Nuhoğlu hakkında disiplin işlemlerinin yürütülmesini istedi.
 
ŞENTOP: ‘FETÖ’ İLE İTHAM EDİLECEK EN SON KİŞİYİM
 
"FETÖ'cü" olmakla suçlanan Meclis Başkanı Şentop, söz alarak kürsüye çıktı. İYİ Partili Nuhoğlu’nun kendisini "FETÖ'cü" olmakla itham ederek suç işlediğini söyleyen Şentop, “FETÖ ile itham edilecekler arasında en son yer alacak bir arkadaşınızım. Bu yapılanma ile daha 1985 yılında ilk defa karşılaşmış ve mücadele etmiş bir arkadaşınızım. Devletin bu örgüt ile mücadelesi çeşitli aşamalarda değerlendirmek lazım. Fikri yapısı itibariyle de bu örgüte karşı olan birisiyim. Gerekli disiplin cezası konusunda işlemlerin yapılmasını talep ediyorum” dedi.
 
2 BİRLEŞİM ÇIKARMA CEZASI
 
Şentop’un konuşması sonrası Genel Kurulu yöneten Meclis Başkanvekili CHP’li Levent Gök, oturuma 5 dakika ara verdi. Aranın ardından İYİ Partili Hayrettin Nuhoğlu’nun sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Gök, Meclis İç Tüzüğü’nün 161’inci maddesi gereğince Nuhoğlu’na, Meclis Başkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle 2 birleşim geçici olarak çıkarma cezası verilmesini teklif etti. Nuhoğlu savunma yapmazken, oylama sonucu Nuhoğlu'na geçici çıkarma cezası kabul edildi.
 
Kararın kabul edilmesinin ardından Nuhoğlu Genel Kurulu terk etti.