25 NİSAN 2019 GÜNDEMİ

* Tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevini sürdüren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in eylemi 169'ncu gününde.
 
* Kentte etkisini sürdüren zorlu kış şartlarında ot ve saman stokları tükenen Hakkarili köylüler, hayvanlarını nasıl besleyeceklerinin derdine düştü. Yaylarının bazıları yasaklı, bazıları ise halen karla kaplı olan köylüler, köy köy gezip ot ve saman tedarik etme çabasında.
 
* Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi, "İş, ekmek, özgürlük ve adalet" sloganıyla herkesi 1 Mayıs’ta alanlarda taleplerini haykırmaya çağırdı. 
 
* Daha iyi bir yaşam hayaliyle Romanya’dan Türkiye'ye gelen Doina Polıvencu, eşinden gördüğü şiddetle hayatı kabusa döner. Boşanma mücadelesi veren Polıvencu, vatandaşlık hakkı olmadığı için çocuklarını kaybetme korkusu yaşıyor. 
 
* Süren açlık grevi eylemlerine dair konuşan Bulut Doğan isimli tutuklu yakını, eylemcilerin ne kadar acı çekerlerse çeksinler dışarıya umut vermeye devam ettiklerini söyledi. Cumartesi Annesi Hanım Tosun, açlık grevlerine ses verilmesini isterken, Gazeteci Serpil Ünal da “Ölümün değil, yaşamın haberini yapmak istediğini” belirtti.
 
* Beybahçe Katliamı davasına ilişkin açıklanan gerekçeli kararda aynı gerekçelerle bir kişiye ceza bir ötekine de beraat kararı verildiğine dikkat çeken Avukat Yakup Koca, mukayese delillerin tartışılması ve bunun sonucunda bir kanaate varılması gerekirken bunların hiçbiri dikkate alınmadığını belirtti. Koca, karara itiraz edeceklerini ifade etti.  
 
* Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, polis kurşunu ile hayatını kaybeden Recep Hantaş cinayeti soruşturmasında aile avukatının talebi üzerine bilgi ve belgelerin toplanması görevini Emniyet’ten alıp, Jandarma'ya verdi.
 
* 56 gündür açlık grevinde olan Ayfer Başak'ın annesi Zekiye Başak, evde çocuğunun sevdiği yemekleri yapamadıklarını belirterek, "Gözyaşlarıyla sofradan kalkıyorum" dedi. 
 
* Partisinin 17 Nisan'da yapmak istediği basın açıklamasına yönelik polis müdahalesinde darp edilen HDP’li vekil Remziye Tosun, kendisine yönelik saldırının yanı sıra son günlerde çocukları açlık grevinde olan annelerin uğradığı saldırıların tecridin bir sonucu olduğunu belirterek, “Beyaz tülbende yönelik bir saldırı var” dedi.
 
* Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, kayyum yönetimindeki belediyenin devletin diğer kurumlarına harcamalar yaptığını belirterek, “Halka tek bir lira harcama yapılmamış” dedi. 
 
* TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.
 
* HDP'nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davanın duruşması Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci günüde devam edecek. (10.00)
 
* Özgür Kadın Hareketi (TJA) bileşenleri çocuk istismarına ilişkin HDP Diyarbakır İl Örgütü'nde basın açıklaması yapacak. (10.00)
 
* Diyarbakır'da bulunan inanç grupları, açlık grevlerine ilişkin bir otelde basın açıklaması yapacak. (11.00) 
 
* 1 Mayıs Tertip Komitesi, Diyarbakır'da gerçekleştirilecek miting için Genel İş 2 Nolu Şube'de basın toplantısı gerçekleştirecek. (12.00)
 
* İmralı tecridine karşı Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde ailelerin başlattığı oturma eylemi nöbeti 16'ncı gününde devam edecek. (12.00)
 
* Ankara Kadın Platformu, İstanbul Kanarya Mahallesi'nde bir çocuğa yönelik istismara ilişkin Sakarya Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. (18.30)
 
* DİSK, KESK, TMMOB ve İTO, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı kapsamında yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın tahliye edilmesini Taksim'de bulunan Tünel Meydanı'nda yapacakları açıklamayla protesto edecek. (19.00)