Akar ve Çavuşoğlu bir araya geldi

img
ANKARA – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanlığı’nda bir araya geldi. Toplantıda Suriye’de oluşturulması planlanan güvenli bölge, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ile bölgesel güvenlik konularının değerlendirildiği açıklandı.
 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımıyla iki bakanlığın heyetleri, Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) toplantı yaptı. MSB’den toplantının içeriğine dair yapılan açıklamada, “Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki son gelişmeler ile Suriye’de tesis edilmesi planlanan güvenli bölge başta olmak üzere bölgesel güvenlik ve dış ilişkiler konularının ele alındığı söz konusu toplantıda Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin korunması konusundaki kararlılık vurgulandı” denildi.
 
Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Dışişleri bakan yardımcıları Sedat Önal ve Yavuz Selim Kıran katıldı.
 
Her iki bakanlıktan genel müdür ve daire başkanları da toplantıda hazır bulundu.