Suruç Aileleri İnisiyatifi: Davanın takipçisi olacağız

img

İSTANBUL - “Suruç için adalet herkes için adalet” diyerek bir araya gelen Suruç Aileleri, katliamın 43’üncü ayında yaşamını yitirenleri andı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırının 43’üncü ayında hayatını kaybedenleri Kadıköy'de bulunan Halitağa Caddesi’nde yapılan basın açıklaması ile andı. Açıklamada “Kalplerimiz adalet için atsın” pankartı açıldı.

‘MAHKEME ADALETİ SAĞLAMAKTAN ÇOK UZAK’

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına açıklamayı Suruç katliamında yarılı kurtulan Çağla Seven yaptı. Patlamanın olduğu günden bu yana adalet beklediklerini ifade eden Seven, adalet taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Suruç katliamının 8’inci duruşmasında da avukat ve aile taleplerinin neredeyse hepsinin reddedildiğini ifade eden Seven, “Patlamanın yerini gören güvenlik kamerası görüntüleri aradan geçen 43 aydan sonra dosyaya konuldu. Saldırıyı gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz patlamanın yaşandığı Amara Kültür Merkezi’ne nasıl geldi? Tek başına mıydı yoksa onu oraya birileri mi getirdi? Patlamadan önce duyulan ses ne sesiydi? Bu soruların cevaplarını ancak güvenlik kameralarının çektiği görüntüleri izleyerek verebiliriz. Patlama sonrası yapılan ilk işlemlerden biri olan kamera görüntülerini izlemek neden 43 ay beklendi? Mahkeme süreci bu haliyle Suruç davasında adaleti sağlamaktan çok uzak. Biz bu davanın bütün yönleriyle araştırılıp gerçek sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘KATLİAMLAR AYDINLATILSIN’

Benzer katliam davalarının çok yüzeysel olarak bakıldığını ifade eden Seven, “Ankara katliamı davası sadece birkaç kişiye ceza verilerek kapatıldı. Yine sürmekte olan Reina katliamı davasında 2 yıl aradan sonra ilk defa ifade veren katliam sanığı Maşaripov katliamın kendisinin yapmadığını savundu. Suruç Katliamı diğer katliamlardan bağımsız değerlendirilemez. Bu katliamın aydınlatılmasıyla katliamların arkasındaki kirli örgütlenmede açığa çıkarılabilir. Suruç, Ankara, Amed, Reina, Antep düğün katliamı ve Roboski katliamları aydınlatılsın” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre sessizce oturma eylemi yapıldı. Ardından Katliamda yaşamını yitirenler 33 kişinin isimleri okundu.