Maraş Cezaevi’ne sevk edilen 16 tutuklu darp edildi

img

ADANA – Tarsus Kampüs Cezaevi’nden Maraş Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen 16 tutuklunun ayakta sayım ve çıplak aramayı kabul etmediği için darp edilip, darp raporu verilmediği belirtildi.

Tarsus Kampüs Cezaevi’nde kalan 16 tutuklu 13 Şubat’ta keyfi bir şekilde Maraş Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Sevk edilen 16 tutuklunun çoğunun hasta, raporlu ve koşullu salıverilme tarihine az bir süre kaldığını aktaran avukatlar, tutuklulardan 15’inin C-12 koğuşunda, 22 yaşındaki Kamuran Altin’in ise tecritte tutulduğuna yer verdi.

Ayakta sayımı kabul etmeyen tutukluların darp edildiğini ve gardiyanların tutukluların kollarına girerek zorla ayağa kaldırdığını kaydeden avukatlar, “Mahkumlar çıplak aramaya zorlanmışlar. Çıplak aramayı kabul etmeyince darp edilmişler.  Daha sonra hastaneye sevk isteyen mahkumların bu talepleri reddedilmiş. Darp izleri geçtikten sonra hastaneye götürülen mahkumlara darp raporu verilmemiş. Ayrıca sürekli bir şekilde ağır hakarete maruz kalıyorlarmış. Kaloriferler yanmıyor.” diye belirtildi.