Ankara'da market sahibinden çocuğa cinsel istismar

img

ANKARA - Ayrancı'da market işleten ve soyadı öğrenilemeyen Mustafa isimli erkeğin bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Erkeğin gözaltına alındığı ve savcılığa çıkarıldığı öğrenildi.  

 
Ankara merkez Çankaya ilçesine bağlı Ayrancı mahallesinde bulunan bir marketin sahibi olan ve soyadı öğrenilemeyen Mustafa isimli bir erkeğin, 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. 2 hafta önce alışveriş yapmak için markete giden çocuğa cinsel istismarda bulunan fail erkek, ardından attığı mesajlarla da tacize devam etti. Çocuğun olayı annesine anlatması ardından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 
 
Cinsel istismar faili Mustafa isimli erkeğin gözaltına alındığı, ifadesinin ardından ise savcılığa sevk edildiği öğrenildi.
 
Jinnews’ten Habibe Eren’e konuşan Anne E., çocuğunun maruz kaldığı cinsel istismarı ve sonrasında yaşananları anlattı. 
 
ANNE YAŞANANLARI ANLATTI 
 
Kızının güvenliği için isminin açık verilmesini istemeyen E., istismar sonrası çocuğun aktardıklarını şöyle anlattı: ‘Çocuğum bakkala çikolata almak için gitti. Çikolata reyonundayken marketin sahibi tacizde bulunmuş. Kızım kasaya ödeme yapmaya gittiğinde 'telefonumu bulamıyorum beni bir çaldırabilir misin' demiş. Kızım da çaldırmış. Ondan sonra marketten tam ayrılırken de 'Gece canın sıkıldığı zaman arayabilirsin, mesaj atabilirsin' demiş. Bunun üzerine iki hafta geçti ve çocuğum bana bir şey söylemedi. Ayın 17'sinde bu erkek, pazar günü öğle saatlerinde 'selam' diye bir mesaj atıyor. Çocuğum korkup engelliyor. Sonrasında bana söyledi. 'Anne böyle bir olay vardı. Ben sana söylememiştim. Bugün de mesaj attı ben engelledim' diye. Sonra dedim ki kızım engeli kaldır yazışalım. Adamın o kadar kişiyi taciz ettiği belli ki kızımın ismini farklı kaydetmiş başta tanımadı. Devamında cinsel içerikli mesajlar atmaya başladı.’
 
Çocuğun 13 yaşında olmasını ısrarla söylemesine rağmen erkeğin mesaj atmaya devam ettiğini aktaran E., ‘Nerede yaşadığımızı sordu. 'İstanbul dedik. 13 yaşında olduğunu sürekli bastırmamıza rağmen her mesajda cinsel tacizde bulundu. 'Rahatsız oluyorum' dememize rağmen hala yazmaya devam etti. Sonrasında Pazartesi yazmaya bir başladı ve devamı geldi. Tabi biz artık Ayrancı'da oturduğumuzu söyledik. Çocuğun profil resmini de koyduk. Resmini görmesine rağmen tacize devam etti. Çocuğum '13 yaşındayım' diyor. Adam da 'Maalesef ama bu seni tanımama engel değil'  diye tacize devam ediyor’ dedi.
 
'BAŞKA ÇOCUKLARI DA TACİZ ETMİŞ OLABİLİR’
 
Tacizde bulunan erkeğin senelerdir oturdukları mahallede esnaflık yaptığını söyleyen E., ‘Eminim bu mahalledeki başka çocuklara da tacizde bulundu. Çocuklarımız korktuğu için söyleyemiyorlar. Ben psikologlarla görüştüm. Acaba çocuğum neden sakladı diye. 'Çok normal bunu saklaması' dedi. Ailelere tavsiyem çocukları korkutmamak gerekiyor ki bize açılabilsinler. Ben çocuğumla arkadaş gibi olmama rağmen iki hafta sonra tacizde bulunan erkek tekrar mesaj attığında bana söyleyebildi. Açıkçası daha ileriye de gidebilirdi daha kötü sonuçlar da olabilirdi fark etmeseydik. Çocukları çok kasmadan ve sıkmadan onlara yaklaşmak gerekiyor’  diye konuştu.
 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
 
Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını aktaran E., savcının kendisine dün  gözaltına alınacağını ancak sabah marketin önünden geçerken  marketin açık olduğunu dile getirdi. Bugün de kendisini  Kavaklıdere Karakolu'ndan bir polis memurunun  aradığını söyleyen E., ‘Savcı, erkek hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttı. Onun için kızımın ve benim imzamız gerekiyormuş. Karakola gitmemiz söylendi. Ben de 'ifade için çağrılacaktı ne oldu dedim'. 'Yeni aldık ifadesini avukatı ile beraber burada daha ifadeye başlamadık' dedi. Gözaltına alınır mı bilmiyorum ama telefonuna el konulacaktı. Karakola götürdüğüm kağıtta 'telefonuna el konulacağı ' yazılıyordu’ diye aktardı.”