AKP Kars ve Iğdır'da adaylarını çekti
HDP adayları: Bu oyunu halklarımız bozacak

img
KARS/IĞDIR-  HDP’nin Kars ve Iğdır’daki yükselişini engelleyemeyen AKP, ittifak ortağı MHP lehine her iki kentte de sandıktan çekildi. HDP'nin Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, “Sandıktan kaçmaları kötü yönetimlerinin kanıtı” derken, Iğdır Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yaşar Akkuş, "Halklarımız bu oyunu bozacak" dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kars ve Iğdır’daki yükselişini engelleyemeyen AKP, ittifak ortağı MHP lehine sandıktan çekildi. AKP Kars adayı Ensar Erdoğdu’nun geri çekti. “Cumhur İttifakı”nın adayı MHP'li Çetin Nazik oldu. Bu durumu değerlendiren HDP'nin Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, "Bu tamamıyla HDP'nin seçimi kazanmaması için AKP ve MHP'nin bir araya gelmeye zorlanmasıdır. Kars elbette bu tabloyu görecek ve ona göre değerlendirecektir. Kars kentini bu hale getirenlerden mutlaka hesap soracaktır. AKP 5 yıldır bu kentte yaratılan bu kadar kötü hizmet ve suiistimali kollayan bir yaklaşıma girdi. AKP sandıktan da çekilerek bu kötü yönetimin sorumluluğunu da almış oldu" dedi. 
 
‘BİZİM İTTİFAKIMIZ HALKLARLADIR’ 
 
AKP'nin adayını çektiği bir diğer kent ise Iğdır oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in MHP ve AKP'ye yaptığı, "Adaylarını teke düşürsünler. Biz de destek vereceğiz" açıklamasının ardından AKP adayını çekerek MHP'nin adayıyla seçime gidiyor. HDP'nin Iğdır Belediyesi Eşbaşkan adayı Yaşar Akkuş, "Buradaki temel anlayış 'Kürtler kazanmasın da kim kazanırsa kazansın' anlayışıdır. Biz bu oyunu burada yaşayan tüm haklarla birlikte bozacağız ve mutlaka kazanacağız" diye belirtti.