HDP'li siyasetçilerin gözaltı süresi bir kez daha uzatıldı

img

MARDİN - Mardin'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan aralarında HDP İl Eşbaşkanı Ali Sincar'ın da bulunduğu 10 siyasetçinin gözaltı süresi bir kez daha uzatıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 8 Şubat tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Ali Sincar, HDP İl yöneticileri Abidin Unay, Adil Başaran, Halil Yağan, Şehmuz Çalkan ve Hüseyin Alper, DBP PM üyesi Beritan Önen, Vedat Abukan, Musa Binbir ile Kahraman Samaras'ın gözaltı süresi bir kez daha uzatıldı.

10 siyasetçi, HDP’nin 30 Ocak tarihinde Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın katılımı ile gerçekleştirdiği belediye eşbaşkanlarının tanıtım programında “Çerxa Şoreşê adlı marşla birlikte demokrasi ve barış mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşu" gerekçesi ile başlatılan soruşturma kapsamında gözaltında tutuluyor.

Aynı soruşturma kapsamında 6 kişi hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

Gözaltındaki siyasetçileri 14 Şubat günü savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

HDP'liler hakkındaki soruşturma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aday tanıtım programını hedef göstermesinin ardından başlatılmıştı.