KHK mağdurları: İşimi geri istiyorum

img
ADANA – Adana KHK Mağdurları Platformu üyeleri, “İşimi geri istiyorum” diyerek, Meclis Başkanlığı’na ve Meclis’te grubu bulunan partilere mektup gönderdi.
 
Adana Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Mağdurları Platformu, “İşimi geri istiyorum. OHAL (oyalama)  Komisyonu lağvedilmeli” şiarıyla  Adana  Adliye PTT'si önünde açıklaması yaptı, Meclis Başkanlığı’na ve Meclis’te grubu bulunan partilere mektup gönderdi. Açıklamaya Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ve  İnsan Hakları Derneği (İHD)  yöneticilerinin katıldığı açıklamada konuşan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı İrfan Doğan, KHK mağdurlarına savunma hakkı tanınmadan ihraç edildiklerini vurguladı.
 
VİCDANİ BİR TUTUM ALIN
 
OHAL İnceleme Komisyonun hiçbir hukuki dayanağının kalmadığını belirten Doğan, lağvedilmesini istedi. Doğan, “İhraç olan arkadaşlarımızla birlikte, aileleri, eş ve çocukları ve hizmet verdikleri kişiler de cezalandırılmaktadır. Sizden bu mağduriyetlerin sonuçlandırılması ve hukukun devreye girmesi için süreci incelemenizi, bizi dinlemenizi ve vicdani bir tutum almanızı istiyoruz” dedi.
 
Açıklama sonrası KHK mağdurları Adana Adliye PTT’sine geçerek, hazırladıkları mektupları; Meclis Başkanlığı’na ve Meclis’te grubu bulunan partilere gönderdi.