11 ŞUBAT 2019 GÜNDEMİ

* 2001 yılındaki ölüm orucu eyleminin 170’inci gününde yaşamını yitiren Hüseyin Kayacı’nın annesi Senem Kayacı, 96 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in talebinin karşılanmasını istedi. Kayacı, “Ben Hüseyin’i kaybettim, başka ölümler yaşanmasın” dedi. 

* Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tecride karşı açlık grevine giren 4 tutukluyla yaptıkları görüşmeleri raporlaştıran İHD Antalya Şubesi Hapishane Komisyonu, tutukluların sağlık kontrollerinin yapılmadığını ve gerekli vitaminleri almadığını belirtti. 
 
* PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 96 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven'e destek amacıyla “Leyla” şarkısını seslendiren sanatçılar, “Sanatçının bir adı korkmamak diğer bir adı da direnmektir ve vicdandır” dedi.
 
* Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde yaşanan hak ihlallerini gönderdiği mektup aracılığıyla anlatan Hüseyin Sürensoy, kaldıkları cezaevinde can güvenliklerinin olmadığını ve cezaevinin  güvenliğinden  sorumlu askerlerin hastane sevklerinde iki kelepçe taktığını yazdı. 
 
* AKP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ın kardeşi Akiset Atan'nın ardından, AKP Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in bazı akrabalarının da kayyum atanan Cizre Belediyesi'nde işe alındıkları kaydedildi. 
 
* Mahkeme kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin’in de aralarında olduğu 9'u tutuklu 21 kişinin yargılandığı davanın 4'üncü duruşması Silivri Cezaevi yerleşkesi karşısında bulunan İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00) 
 
* HDP Milletvekilleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 96 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e destek amacıyla bir otelde biraraya gelip, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a yürüyüş gerçekleştirecek. (11.00)