Bağlar Gençlik Meclisi: Ev ev çalışma yürüteceğiz

img
DİYARBAKIR - HDP Bağlar İlçe Örgütü Gençlik Meclisi kuruluşunu ilan ederek, gençleri örgütlü mücadeleye davet etti. Gençlerin bilinçli bir politikayla kriminal suçlara bulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, "Ev ev gezip gençliği bu bataklıktan çıkaracağız" denildi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Gençlik Meclisi, partinin Bağlar ilçe binasında bulunan Şerzan Kurt Konferans Salonu'nda düzenlediği etkinlik ile kuruluşunu ilan etti. Meclis ilanına HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ile çok sayıda genç katıldı. Konferans salonuna PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 66 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in posteri asıldı. 
 
'HALKIMIZ SOYKIRIM POLİTİKALARIYLA YÜZYÜZEDİR'
 
Meclisin deklarasyonunu Kürtçesini Dilan Bilbik, Türkçesini ise Hüsamettin Tanrıkulu tarafından okundu. Ülkede ve bölgede yaşanan sürece dikkat çeken açıklamada, "Gençlik ve halkımız açısından soykırım politikaları ile ve en kirli savaş konsepti ile yüz yüze kalındığı, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan üzerindeki tecridi gittikçe artması ve bu durumun giderek tüm zindanlara yansıması bizleri mücadele etmeye iten önemli etkenlerden sadece bir kaçıdır" denildi.
 
'GENÇLİĞİ BU BATAKTAN ÇIKARACAĞIZ'
 
Gençler üzerinde uyuşturucu, fuhuş ve ajanlaştırma politikalarının uygulandığı ve gençlerin koparılmak istendiğine işaret edildi. Gençlerin bu politikalara karşı mücadele edeceği vurgulanan açıklamada, "Gençliğin asıl rolü olan öncülük, rol ve misyonunu açığa çıkaracak, mahallelerde, sokaklarda ev ev gezip gençliği bu bataklıktan çıkaracağız" ifadesi kullanıldı.
 
Bağlar gençliğinin HDP Bağlar Gençlik Meclisi çatısı altında toplanma çağrısında bulunulan açıklama sonrası, Amed Şehir Tiyatrosu oyuncu Özcan Ateş tarafından , "Dawiya dawî" oyunu sergilendi. 
 
Etkinlik erbaneler eşliğinde şarkılar söylenip halaylar çekilerek sona erdi.