İzmir’de sağanak yağış hayatı zorlaştırıyor

img
İZMİR – İzmir’in birçok ilçe ve semtinde 2 gündür aralıksız yağan sağanak yağış nedeniyle kent genelinden çok sayıda ev, iş yeri ve yollarda su baskınların yaşanmasına neden oldu. 
 
İzmir'de 2 gündür aralıksız sağanak yağış devam ediyor. Yaşamı olumsuz etkileyen yağış kent genelinden çok sayıda ev işyeri ve yollarda su baskını yaşanmasına neden oluyor. Torbalı ilçesinde İZBAN Pancar tren istasyonu, su baskını sonucu tamamen suyla doldu. Hizmet dışı kalan istasyonu kullanacak yolcular, diğer istasyonlara belediye otobüsleriyle taşınıyor. Çınarlı ile Halkapınar semtlerini birbirine bağlayan Yunuslar alt geçidi, su birikintisi nedeniyle trafiğe kapandı. Alt geçidin kapandığını fark etmeyen bir sürücünün burada bıraktığı otomobilinin büyük bölümü su altında kaldı. Bazı metro istasyonlarının da su baskınlarından etkilendiği görüldü. İzmir-Menemen yolunda da yer yer oluşan su birikintileri nedeniyle trafik kontrollü olarak veriliyor, yol üzerindeki Türkelli beldesi girişi, su birikintisi nedeniyle trafiğe kapandı. Karşıyaka, Buca ve Foça'da da bazı sokaklar ve evlerin bodrum katlarını su bastı. Sağanağın dün dere taşkınlarına neden olduğu Kemalpaşa ilçesinde de Yukarıkızılca Mahallesi'ne giden yolda toprak kayması meydana geldi, yol trafiğe kapandı. 
 
Öte yandan İzmir Büyükşehir ve Devlet Su İşleri, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi ve itfaiye ekipleri kentteki olumsuzlukları gidermeye yönelik çalışma yürütüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinden yayınlanan verilere göre, son 24 saatte Buca'ya 110,8, Kemalpaşa'ya 109, Gaziemir'e 107, Cumaovası'na 102,1, Konak'a 88,5 kilogram yağış düştü.