‘Kaçak mal’ gerekçesiyle baskın yapan polis esnafı darp etti

img
HAKKARİ - Yüksekova'nın en işlek caddesinde bulunan ve ilçenin ekonomisinde önemli yer edinen İran Pasajı'na ‘kaçak mal’ gerekçesiyle baskın düzenleyen polis esnafın işyerlerini tahrip ederek şiddet uyguladı. 
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde yer alan İran Pasajı'na 'kaçak mal' gerekçesiyle baskın yapan polis esnafa şiddet uyguladı. Baskında 4 kişi gözaltına alındı. Esnafın tepki göstermesi üzerine bu sefer cadde üzerinde zırhlı araçlarla tur atan polis plastik mermi sıktı. Pasaja yapılan baskın sırasında yapılan tahribatın boyutlarını esnaf olay yerine gelen HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede'ye anlattı.
Tahrip edilen işyerlerinin önünde konuşan Sait Dede "Hepsi gümrük mallı olan eşyaların satıldığı bu pasaj Gever'in ekonomisinin can damarı niteliğinde uzun bir geçmişi olan yerdir. Ancak sürekli bir devlet saldırısı altında kalıyor, bu zulümdür. Esnaf kendilerine yapılanları bize aktardı.” dedi. 
 
Dede ayrıca, aralarında Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın da bulunduğu sivil toplum örgütleriyle birlikte yarın gerçekleştirilecek ziyaretin ardından basın açıklaması yapılacağını söyledi. 
 
İki oğlu gözaltına alınan anne Fatma Duman, "Kaçak mal gerekçe gösterilerek iş yerimiz basıldı. Esnaflara ağza alınmayacak cinsiyetçi küfürler edildi. Birçoğu şiddete maruz bırakıldı. Olaya müdahale etmek isteyen birçok esnaf da aynı şiddeti gördü. Tüm bunların gerekçesi olarak kaçak mal gösteriliyor. İş yerimizi bastıkları yetmiyormuş gibi eve gelip burada da bize şiddet uyguladılar."