İstifa etmediği gibi AKP’li ismi özel kalem müdürü yaptı

img
DİYARBAKIR – AKP tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adayı olarak gösterilmesine rağmen hala görevinden istifa etmeyen kayyum Cumali Atilla, genel seçimlerde partinin milletvekili adayı olan bir ismi özel kalem müdürü yaptı. 
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu Cumali Atilla, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AKP tarafından belediye başkan aday olarak gösterilmesine rağmen atandığı görevinden istifa etmiş değil. Yasal olarak adaylığı sonrası bulunduğu görevinden istifa etmesi gereken kayyum Atilla, istifa etmek yerine usulsüzlük bir icraata imza attı. 
 
Kayyum, 24 Haziran genel seçimlerinde AKP’den Diyarbakır milletvekili adayı olarak gösterilen bir isim olan Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu’nu özel kalem müdürü olarak atadı.  
 
HDP’LİLER KAYYUMU MECLİSE TAŞIMIŞTI
 
Kayyum Atilla’nın istifa etmesi gerekirken böyle bir usulsüzlüğe yönelmesi tepkilere yol açtı.
 
HDP Diyarbakır milletvekilleri Dersim Dağ ve Musa Farisioğulları, kayyumun Atilla’nın AKP’den aday olarak gösterilmesine rağmen istifa etmesini verdikleri soru önergeleri ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sormuştu. Ancak verilen bu önergelere henüz yanıt verilmiş değil.
 
Kayyum atanan belediyelerde işten çıkarılan binlerce işçinin yerine AKP İl Teşkilatları tarafından hazırlanan listelerdeki kişilerin istihdam edilip, yine İŞKUR üzerinden alınan geçici işçilerin de hile iddialarıyla gündeme gelen kuralarla belirlendikleri yansımıştı.