Mersin'de 'Yerel demokrasi buluşmaları' için çağrı

img
MERSİN – Demokrasi Çağrı Grubu, “Yerel Demokrasi Buluşmaları” kapsamında yapacaklar etkinlik için basın açıklaması yaptı. 
 
Demokrasi Çağrı Grubu, “Yerel Demokrasi Buluşmaları” kapsamında 16 Aralık günü saat 13.00’da Yenişehir Belediyesi Nikah salonunda yapacakları etkinliğe ilişkin Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın açıklaması gerçekleştirdi. Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 78’liler Derneği, Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAYDER) temsilcilerin katıldığı açıklamada HDK Mersin İl Eş Sözcüsü Hasan Kapıkıran konuştu.
 
Mersin yerel demokrasi buluşmalarında ana hedefin Mersin’deki demokrasi güçlerinin en geniş ortaklığı olduğunu kaydeden Kapıkıran, “Yaklaşmakta olan yerel seçimlerin bu buluşmalarda gündeme gelmesi kaçınılmaz olmakla birlikte sadece buraya kilitlenen bir formatta olmayacaktır” dedi. Kapıkıran, “Tek adam rejimine karşı toplumsal ve demokratik muhalefet imkanlarını ve ortak mücadele biçimlerinin neler olabileceği?, Yerel demokrasi anlayışı, yerel mücadele dinamik ve yerel yönetim modellerinin biçim ve işleyişi nasıl geliştirilebilir?, Kentte yaşayan yurttaşlar kendilerini ilgilendiren kararlara nasıl aktif bir biçimde katılabileceği?” gibi sorulara cevap arayacaklarını söyledi. 
 
Düşüncelere açık olduklarını da sözlerine ekleyen Kapıkıran, amaçlarını şu şekilde dile getirdi: “Birlikte umudu yerellerde kurmak için, Yerel yönetimlere karar verecek olan, yerel inisiyatifleri harekete geçirmek için, Muhalefettin işbirliği yapma zeminlerinin araştırmak için, Mevcut gidişatı birlikte değiştirebilecek güce ulaşabilmek için, Dayanışma gücümüzü yükseltmek için, Halkın kendi geleceği üzerine; söz, karar, yetki ve denetim hakkını özgürce kullanabileceği oluşumları yaratmak için, Katılımcı demokrasi kurmak ve yaşatmak için.” 
 
Kapıkıran, sözlerini şöyle tamamladı: “Birlikte ‘Mersin kent sözleşmesi’ yapmak, uygulamak ve denetlemek amacıyla bir araya geliyoruz.”