Manisa Cezaevi’ndeki hak ihlalleri protesto edildi

img
MANİSA - HDP yöneticileri ve tutuklu yakınları Manisa T Tipi Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerini, cezaevi önünde yaptıkları açıklamayla protesto etti. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü ve tutuklu yakınları son günlerde hak ihlalleriyle gündeme gelen Manisa T Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. 
 
'TUTUKLULARIN SALI GÜNÜ YEMEĞİ VERİLMEMİŞ’
 
HDP Saruhan İlçe Eşbaşkanı Mehmet Akat, tutukluların üzerinde ciddi baskıların olduğunu belirtti. Tutuklulara ayakta sayımın dayatılarak, kabul etmeyenlerin darp edilip işkenceye maruz kaldığını dile getiren Akat, “Yaşanan baskılardan dolayı Salı günü yemekler dahi verilmemiş. Adalet ve hukuktan bahsediyorlar; ama uygulamalar hiçbir şeyle bağdaşmıyor. Tutuklulardan birinin kafası duvara vurulurken, başka bir tutukluyu döverek bayıltmışlar. Şu anda cezaevinde süren hukuksuzluklar var. Vicdanı olan herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. 
 
‘SAVCILIĞA DİLEKÇE VERDİM’
 
Cezaevinde tutuklu bulunan ve yaşanan olayda darp edilen Mulis Karan’ın eşi Fatma Karan da konuyla ilgili savcılığa dilekçe verdiğini söyledi. Tutuklu olan birinin işkenceye maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Karan, “Zaten bu insanları tutuklamışsınız, bir de içeride onları bunları yapmanın nedeni nedir? Bu ülkede adalet ve özgürlük olsaydı bunlar yaşanmazdı. Sadece cezaevlerinde değil, hepimizin üzerinde aynı baskılar var. Tutuklu olan insanları aç bırakmak, dövmek işkence uygulamak kimsenin vicdanı kabul etmez. Benim eşim başta olmak üzere siyasi tutuklular özgürlük dediği için cezaevindeler. Biz, tutuklu yakınları olarak onların yalnız olmadığını ve yapılan hak ihlallerini kabul etmediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.