Erdoğan: Talebelik asla diploma avcılığı değil

img
İSTANBUL - TÜGVA Genel Merkezi Açılışı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Okumak, diploma sahibi olmak şüphesiz önemli. Talebelik asla diploma avcılığı değil, ilim ve hikmet yolculuğudur" dedi.
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi Açılışı'nda konuştu. "Millet olarak yeni bir dönemin arifesinde bulunuyoruz” diyen Erdoğan, “Bu dönemin adı yeniden diriliş yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir" dedi.
 
Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şu şekilde:  “TÜGVA genel merkez binası sizlerin çalışmalarıyla anlamını bulacaktır. Bu bina eşyalarla değil farklı yaş gruplarındaki gençlerin heyecanı ve samimiyetiyle olduğu zaman gerçek fonksiyonunu icra edecektir. Diğer binalardan ayırıcı farkı her gün dolup taşan gençler olmalıdır. Kuruluşundan bu yana 4 yıl gibi kısa sürede kat ettiği mesafeyi çok önemli bir başarı olarak görüyorum. 81 ilde 404 ilçede örgütlenmesini tamamladı. 4,5 milyonu aşkın gencimize ulaşmayı başardı. TÜGVA gençlerimize aynı zamanda yaşları eğitim seviyeleri birbirinden farklı 10 binlerce genç için ikinci bir okul. 
 
İnşallah eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkemizin dünyanın değişik bölgelerinde vakfımızın misyonun ileriye taşıyacağına inanıyorum. 
 
16 yıl evvel burs kredi olarak aylık sadece 45 lira alan lisans öğrencimize Ocak ayından itibaren 500 lira vermeye başlıyoruz. Yüksek lisansa bin, doktora öğrencisine 1500 lira veriyoruz. Ticaretten bilişime yurt dışı eğitimden mesleki eğitime kadar destek veriyoruz. Gençlerimiz de hayalleri arasındaki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz.
 
Millet olarak yeni bir dönemin arifesinde bulunuyoruz. Bu dönemin adı yeniden diriliş yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem Büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Bu asla yayılmacı bir ideal dönem değildir.
 
Okumak, diploma sahibi olmak şüphesiz önemli. Asıl mühim olan insani vasıfları kaybetmemektir. Talebelik asla diploma avcılığı değil, ilim ve hikmet yolculuğudur.”