Ankara Barosu yeni yönetimini seçiyor

img
ANKARA – Ankara Barosu 65’inci Olağan Genel Kurulu ikinci gününde oy verme işlemi devam ediyor.
 
Ankara Barosu 65’inci Olağan Genel Kurulu ikinci gününde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde devam ediyor. Ankara Barosu yeni yönetimi için Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun (DSA) adayı Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu (ÖÇAV) adayı Murat Kemal Gündüz ve Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Gencer Özdemir yarışıyor.
 
Sabah 9.00’da başlayan oy verme işleminde polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Ankara barosuna kayıtlı 15 bin avukatın oy vermesinin beklendiği genel kurulda sabahın erken saatlerin avukatların yoğun ilgisi dikkat çekti.
 
Oy verme işlemi ardından baro başkanının seçimi, 10 asil ile 10 yedek yönetim kurulu üyesi, 5 asil ve 3 yedek disiplin kurulu üyesi, 52 asil ile 52 yedek Türkiye Barolar Birliği delegesi ve 3 asil ile 3 yedek denetleme kurulu üyesi seçimi gerçekleşecek. Baro seçimi için oy verme işlemi saat 17.00’da sona erecek.
 
Ankara Barosu Genel Kurulu’nda dün gece saat 22.00 sularında Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu üyesi avukatlar, ÖÇAV’lı avukatlara saldırarak, darp etmişti ve tehditte bulunmuştu.