HDP, Kürt partileriyle bir araya geldi

img
DİYARBAKIR - Kürt partileriyle Diyarbakır’da yaklaşık 4 saat süren toplantı gerçekleştiren HDP’nin, bir hafta sonra “Yerel seçimler” gündemiyle tekrar toplantı gerçekleştireceği belirtildi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) dün gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Çalıştayı ardından seçim çalışmalarının startını verdi. Çalıştayın ardından HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin daveti üzerine Kürt partileriyle yemekte bir araya gelindi. Hereketa Azadî, PDK-T, ÖSP, PDK-P, Özgürlük ve İslam Partisi yetkilileri ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, HDP milletvekilleri İmam Taşçıer, Necdet İpekyüz ile Tayip Temel, Diyarbakır’da bulunan Demir Otel’de siyasal gelişmeler üzerine 4 saat süren toplantı gerçekleştirdi. 
 
Yerel seçimler hakkında tartışmalar yürütüldüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kayyum atarız” tehditlerine karşı ortak duruş üzerine konuşulduğu belirtildi. Yapılan bilgi alışverişi ve yürütülen tartışmalar sonucunda partilerin bir hafta sonra “yerel seçimler” gündemiyle tekrar toplantı gerçekleştireceği bilgisi edinildi.