Ombudsmanlık, Urfa Baro başkanını haklı buldu

img
URFA – Urfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz’ün geçtiğimiz yıl Viranşehir Adliyesi'nde darp edilerek gözaltına alınmasına ilişkin başvuruyu inceleyen Ombudsmanlık, Tüysüz'ü haklı buldu. 
 
Müvekkilinin duruşmasına katılmak için geçtiğimiz yıl gittiği Viranşehir Adliyesi'nde görevli polislerle tartıştıktan sonra darp edilip gözaltına alınan Urfa Barosu Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz, hastaneden darp raporu alıp, kendisini tartaklayan polisler hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurmuştu. Tüysüz, başvurusunda polis memurlarının tutum ve davranışları nedeniyle gereğinin yapılmasını talep etmişti.  
 
EMNİYETE TAVSİYEDE BULUNULACAK
 
Tüysüz’ün yaptığı başvuruyu inceleyen Ombudsmanlık, adliyedeki güvenlik kameralarını inceleyip ve polislerin ifadesini aldıktan sonra, söz konusu olayda kolluk görevlilerinin, adli kolluk görevlerini yerine getirirken, tabi olduğu mevzuata uygun hareket etmedikleri, görevin gerektirdiği soğukkanlılık ve nezaket ilkeleri çerçevesinde davranmadıklarını tespit edip bu hususta gerekli uyarıların yapılması için Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne tavsiyede bulunulması kararını verdi. 
 
NE OLMUŞTU?
 
22 Eylül 2016 tarihinde Urfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bir müvekkilinin duruşmasına katılmak için gittiği Viranşehir Adliyesi'nde görevli polis memurlarıyla tartışınca, kelepçelenip gözaltına alındı. Savcılık tarafından ifadesi alınan Tüysüz, serbest bırakıldı. Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, hastaneden darp edildiğine dair rapor alıp, kendisini tartakladığını ileri sürdüğü polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.