Turan: HDP’nin gözaltılarla geri çekileceğine inanlar hayal görüyor

img
MERSİN - Parti yönetici ve üyelerine yönelik operasyonlara tepki gösteren HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, "HDP’nin gözaltılarla geri çekileceğine inanlar hayal görüyor" dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Türkiye’nin birçok yerinde partilerine dönük yapılan operasyonlarla ilgili partisinin il binasında açıklama yaptı. Bu sabah yapılan ev baskınlarında HDP Mersin İl Eşbaşkanı Sevgi Aktaş’ın da aralarında olduğu 15 kişinin gözaltına alındığına dikkat çeken Turan, iktidarın krizle karşı karşıya kaldığı dönemde bile partilerine yönelik saldırı politikasını sürdürdüğünü söyledi. Turan, “İktidar istiyor ki kimse ses çıkarmasın, tüm bu becerisizliklerini, halk düşmanı politikalarını kimse eleştirmesin. İstiyorlar ki sesiz bir şekilde AKP iktidarlığı bu şekilde devam etsin” dedi.
 
‘İKTİDARIN OPERASYONUDUR’
 
Turan, “Partimiz var olduğu sürece AKP’nin halk düşmanlığı politikasını teşhir edeceğiz. HDP’nin gözaltılarla geri çekileceğine inanlar hayal görüyor" diye konuştu. 15 partilinin gözaltında tutulduğunu ve çok sayıda kişi hakkında da gözaltı kararının olduğunu belirten Turan, dosya üzerinde de kısıtlılık kararı verildiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Emniyet, gözaltına alma gerekçesi hakkında bir açıklama yapmamıştır. Ama bizler gerekçeyi biliyoruz. İktidarın emriyle HDP’ye yönelik bir operasyondur. İktidarı, gözaltına alınanları şartsız bırakması ve antidemokratik uygulamalardan bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz.”