Bahçeli: Pensilvanya’daki haini verin Papazı alın

img
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Pensilvanya’daki hain ülkemize iade edilirse, papazın teslimi de gündeme gelecektir” dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomik gelişmelere dair basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, “Müttefikliğe bağlı kalındığı sürece karşılıklı ilişkiler iradeye dayalı olacaktır. Hiçbir ittifak ilişkisi tek yanlı işlemeyecektir. Türkiye-ABD arasında kurulan ortalığın mazisi eskiye dayanmaktadır. Türkiye her zaman sabırlı, sağduyulu davranmıştır. Türkiye, politikalarını belirlerken müttefikliğe gölge düşürmemeye önem göstermiştir” dedi.
 
ABD Başkanı Donald Trump’ın, hiçbir değer ve ölçüyü tanımadığını savunan Bahçeli, “Dayatmacı, dağınık, kontrolsüzdür. İnsanlığın huzurunu tehdit etmektedir” diye konuştu. 
 
DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ
 
Bahçeli, döviz fiyatlarındaki yükselişin izahının olmadığını savunarak, “Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditleri, tam bir karmaşa ve kaosa dönüştü. Bu durum kabul edilemez bir ilkellik” diye belirtti. 
 
‘PAPA NİYE MÜHİM’
 
Bahçeli, Türkiye’nin iade etmediği din insanı Brunson için ise, “ABD yönetimi büyük bir yanlış ve yozlaşmanın ortasındadır. Hata üstüne hata yapmaktadır. Trump, bir papazın peşine düşmüştür. Papaz ki şaibelidir. FETÖ ve PKK ile bağlantıları ortaya çıkmış ve suçludur. ABD yönetimi papaz uğruna Türkiye ile köprüleri atacak bir duruma gelmiştir. Bu papaz niye bu kadar mühimdir? Nedir gizlenen? Hangi kirli ilişkilerdir üzeri bastırılan” ifadelerini kullandı.
 
GÜLEN’İ VERİN PAPAZ’I ALIN
 
Bahçeli, şöyle devam etti: “Tehditvari sözlere gerek yoktur. Fitneye de hiç lüzum yoktur. Eğer Pensilvanya’daki hain ülkemize iade edilirse, papazın teslimi de gündeme gelecektir. İki ülke de istediğini almış olacaktır. Mesele sadece papaz ise böylece konu kapanmış olacaktır.” 
 
‘TRUMP AHLAKEN SORGULANMALI’
 
Trump’a yönelik tepkilerini sürdüren Bahçeli, şu ifadelerde bulundu: “Abuk subuk mesajlarla insanlığı tehlikeye atmaktadır. Trump'ı ABD halkı ahlaken sorgulamadır. Bu gidişle okyanusun karşı kampındaki düşman kampı olarak sivrilecektir. ABD'nin Türkiye hazımsızlığı ileri boyuttadır. İstiyorlar ki ağızlarına bakalım, karşılarında el pençe divan duralım. ABD, Türk milletini ya tanımıyor, ya tanımak istemiyor.” 
 
‘ABD İHANET ETTİ’
 
Bahçeli, şunları söyledi: “Türkiye bir hukuk devletidir ve hukukun önünde herkes eşittir. Bu işin papazı mapazı yoktur. Trump ve çevresinin hevesleri beyhudedir. ABD yönetimi kalite ve karakterinin gereğini yapmaktadır. Trump ve sinsi yardımcısı Pence aşırı telaşlıdır. Türkiye’ye yaptırım uygulayacaklarını patavatsızca dile getirmişlerdir. Yanlarına aldıkları ekonomik tetikçi alçaklarla Türkiye’nin hisarlarında gedik açmak için kollarını sıvamışlardır. ABD yönetimi stratejik ortaklığa ihanet etmiş, kendi ayağına kurşun sıkmıştır.”