11 AĞUSTOS 2018 GÜNDEMİ

* Edremit Belediyesi’ne atana kayyum, ilçeye bağlı Fırat Mahallesi’nin adını halka sormadan değiştirdi. HDP’nin tulum oy çıkardığı mahallenin ismi yazılı tabela birçok kez özel hareket polisleri tarafından panzerle yıkılmıştı. Halk, mahallenin ismini geri istiyor.
 
* Iğdırlı otobüs şoförü Mustafa Cobas (55), 15 yaşından beri topladığı bölge kültüründe yeri olan kimi eski alet ve edevatları evininde bahçesinde sergiliyor. Cobas’ın "Mem û Zin" adını verdiği bahçesi, yeni evlenen çiftlerin fotoğraf çekme mekanı haline geldi.
 
* Ev içinde görünmeyen emeğin ataerkillikten beslenen anlayışın sonucu olduğunu söyleyen öğretmen Arzu Küçük, ev içi emeğin çoğu zaman duygusal baskıyla da kurulduğunu belirterek, "Hem iş hem de evine bakarsın anlayışını kabul etmiyorum" dedi.
 
* Devletin korumakla yükümlü olduğu çocukları kendi güncel politikalarına alet ettiğini belirten Gülesra Güllü, çocuk istismarındaki asıl sorunun mevcut yasanın düzenli ve adil işlememesinden kaynaklı olduğunu söyledi.
 
* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planında yer alan projelerin doğal alanları tahrip edeceğini belirten Çevre Mühendisi Sedat Durel, "İstanbul'a ihanet ettiğini söyleyenler İstanbul'a yeni beton projeler sunuyor" dedi.
 
* Gazeteci yazar Kemal Can, aradan geçen iki aya rağmen CHP’de dinmeyen tartışmalar için, “Bu karmaşa ve kaos, moral kopmaların, fiili kopmalara dönüşmesine bile neden olabilir" dedi.
 
* Ceylanpınar Telhamur Çadır Kent'te, görevli erkeklerin mülteci kadınları fuhuşa zorladıklarına ilişin dün yayınladığımız haberden sonra elimize geçen bazı ses kayıtları, çadır kentte yapılan fuhuş pazarlığının ne boyutta olduğunu ortaya koyuyor.
 
* Suriye sahasında sular durulmuyor. Rejim Dürzilerin bölgesi Süveyda için harekete geçerken, Astana’da “çatışmasızlık” ilan edilen İdlib’e yönelik operasyon sinyalleri verildi. Rusya, Türkiye’nin de desteklediği tüm silahlı gruplara İdlib’ten çıkmaları için bir ay süre tanıdı
 
* İki yıldır OHAL gerekçesi ile eylemleri yasaklanan kayıp yakınlarının çocuklarının akıbetlerini sormak amacıyla yeniden sokağa çıkma talepleri valilikçe yasaklanırken, İHD yetkilileri uygulamayı "keyfi" olarak nitelendirdi.
 
* İHD ve Kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 496'ncısı  Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde   gerçekleştirilecektir. (11.00)
 
* Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'nda düzenledikleri eylemlerinin 698'inci haftasında 15 Ağustos 1994'te Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan İbrahim Kartay'ın akıbetini soracak. (12.00)
 
* İHD İzmir Şubesi, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” ve ''Tek tip'e hayır!'' sloganları ile Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (13.00)
 
* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Wow İstanbul Otel Kongre Merkezi'nde düzenlenecek basın toplantısı ile ekonomideki gelişmeleri değerlendirecek. (13.00)
 
* İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, "F Oturumu"nun 333'üncü haftasında hasta tutuklu Hasan Subaşı'nın durumuna dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelecek. (13.30)
 
* Özgür Kadın Hareketi (TJA) kadına yönelik şiddet ve cinayetlere ilişkin Batman İl Binası önünde basın açıklaması düzenleyecek.(16.00)
 
* HDP Gençlik Meclisi, “Genç başladık, genç başaracağız” sloganıyla Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda “Gençlik ve Halk Dayanışma Şöleni” düzenleyecek.(18.00)
 
* Hasta Mahpuslara Özgürlük İnsiyatifi, hasta tutukluların  sorunlarına ve hapishanelerde yaşatılan insan hakları ihlallerine karşı 207. hafta olan  basın toplantısını İHD Ankara Şube binasında düzenleyecek. (18.00)