Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu serbest bırakıldı

img

HABER MERKEZİ – Dün akşam Bodrum’da gözaltına alınan işlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu serbest bırakıldı. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için Ankara Yüksel Caddesi'nde "işimi geri istiyorum" eylemleri başlatan akademisyen Nuriye Gülmen ve Mehmet Dersulu dün Bodrum'da gözaltına alınmalarının ardından bugün serbest bırakıldı.

Serbest kalmasının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Nuriye Gülmen, “Gözaltından çıktık. Hastaneye gidiyoruz. Bacağımı hareket ettiremiyorum. Bu haldeyken adliyede yerde sürüklediler. Mehmet’in kafası da dahil olmak üzere her yerine tekme attılar. İşkenceyle de irademizi teslim alamadılar. İşte bu yüzden ve mutlaka biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

‘EMRİ REİSTEN ALDIK, TÜRK’ÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ’

Dersulu ile gözaltında darp edildiklerini belirten Gülmen, fotoğraflarıyla birlikte şu mesajı paylaştı:

“İlki (fotoğraf) dizim. 3 ve 4. fotoğraf mehmet’in başı ve kolu. İşkence yaparken ‘Emri reisten aldık, Türk’ün gücünü göreceksiniz’ dediler.

İşkencelerine direndik. Emri aç ve yoksul bırakılan halkımızdan, katledilen çocuklarımızdan, işinden atılan binlerce kamu emekçisinden aldık.”

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kamu görevinden ihraç edilen Nuriye Gülmen, 324 gün açlık grevi yapmış, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ iddiasıyla yargılandığı davada altı yıl üç ay hapis cezası almıştı.

Daha sonra tahliye edilen Gülmen, OHAL Komisyonu tarafından işe iade edilmeyince açlık grevini sonlandırmıştı.