HDP Marmara Bölgesi adayları: Birlikte kazanacağız

img

İSTANBUL - HDP'nin Marmara Bölgesi'ndeki milletvekili adayları oylarını kullandı. Oy kullanımı ardından okulları gezen adaylar, "Birlikte kazanacağız" mesajı verdi. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP)Marmara Bölgesi'ndeki milletvekilleri adayları oylarını kullandı. HDP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Dilşat Canbaz Kaya, Bağcılar ilçesinde  bulunan Vakıflar Ortaokulu’nda kullandı. “Tüm bu sömürü düzeninin son bulması ve gelecek güzel günler umuduyla” temennisiyle oy kullandığını söyleyen Kaya, oy kullanma işlemi ardından da okul ziyaretlerinde bulunmak amacıyla gezici ekiple hareket etti. 
 
'UMUDU BİRLİKTE YEŞERTECEĞİZ'
 
HDP İstanbul 2’nci bölge milletvekili adayı Mustafa Avcı, Gaziosmanpaşa’da bulunan Küçükköy Endüstri Meslek Lisesi'nde, HDP İstanbul 2'nci bölge milletvekili adayı Oya Ersoy da, Sarıyer ilçesinde Şükrü Naili İlkokulu 1146 nolu sandıkta oyunu kullandı. Ersoy, "Umudu birlikte yeşertiyoruz. Birlikte tamamlayacağız, birlikte kazanacağız" diye ifade etti. 
 
'ZALİMLER BERBAT OLA MAZLUMLAR ABAT OLA'
 
HDP İstanbul milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, Esenyurt’ta bulunan Toki Örnek İlköğretim Okulu’nda oyunu kullandı. Kenanoğlu, oyunu sandığa attığı sırada da “Zalimler berbat ola, mazlumlar abat ola. Ülkemizin geleceği için çocuklarımızın halkımızın özgür yarınları için hayırlı uğurlu ola” dedi. 
 
HDP Basından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve HDP İstanbul Milletvekili adayı Saruhan Oluç, Esenyurt'ta bulunan 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Oluç, "24 Haziran, demokrasi ve barış mücadelesinin gelişmesi, kazanımlarımızın artması umudu ve coşkusu için güçlü bir adım olacaktır" diye konuştu. 
 
'SABAHA KADAR UYANIK KALACAĞIZ'
 
HDP İstanbul 1'inci bölge milletvekili adayı Musa Piroğlu, Kadıköy Özdemiroğlu İmam Hatip Orta Okulu’nda bulunan 1057 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Piroğlu, şunları söyledi: “Önce sandıklardaki oylara sahip çıkacağız, akşam da oyların sonuçlarına sahip çıkacağız. Yani bu gece sabaha kadar uyanık duracağız. Ve söke söke tüm haklarımızı alacağız.”
 
 
'OYLARA SAHİP ÇIKALIM'
 
HDP İstanbul 1'inci bölge milletvekili adayı Erkan Baş da, Kadıköy Anadolu Lisesi 1094 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Baş şunları dile getirdi: "Saray iktidarının hırsızlıkta ve yolsuzlukta ne kadar ustalaştığı da hepimizin malumu. Dolayısıyla, seçimimizi yapmak kadar seçimimize sahip çıkmak, oyumuzu hırsızlara çaldırmamak, irademizi yolsuzlara kaptırmamak için de mücadeleyi devam ettirmemiz gerekiyor. Tüm yurttaşlarımızın bu hassasiyeti gösterdiğini sevinerek görüyoruz. Her bir okulda, her bir sandıkta, her bir oya sahip çıkarak Saray rejiminin halkın iradesini gasp etme girişimlerine geçit vermeyeceğiz. Daha önce de kazanmış, ama oylarımızın çalınmasına engel olamamıştık. Bu defa kazanmakla kalmayacağız, oylarımızı ve irademizi de koruyacağız." 
 
HDP 2'nci bölge milletvekili adayı Hüda Kaya da oyunu kullanarak, "Diz çökmedik, boyun eğmedik, kula kulluk etmedik, etmeyeceğiz!" dedi.   
 
BURSA ADAYLARI DA OYUNU KULLANDI 
 
Bursa 2’nci bölge milletvekili adayı Mehmet Emin Adıyaman, Yıldırım Hacıvat Mahallesi'nde bulunan Üstün Üründür İlkokulu'nda 3106 Nolu sandıkta oy kullandı. Bu seçimin Türkiye’de yaşanan demokrasi ve barış ortamının başlangıcı olmasını dileyen Adıyaman, “AKP 16 yıldır haklarımıza kan kusturdu. Bu seçim aslında 80 milyon insanın kendi iradesi ile tek adam rejimi arasında kaldığı bir seçimdir. Umut ediyorum ki halklarımız özgür iradeleriyle ülkenin geleceğine ışık tutacak şekilde oylarını kullanır. Ve dikta rejiminin bitişini coşkuyla kutlamış oluruz” ifadesinde bulundu. 
 
Bursa 1’inci bölge milletvekili adayı Adnan Şahin, Osmangazi Emek Mahallesi'nde M. Nezir İmam Hatip Ortaokulu 4182 Nolu sandıkta oy kullandı. Kullandığı oyun halklara barış ve özgürlük getirmesini dileyen Şahin, “Faşizm, yolsuzluk ve ölümlerin son bulmasın diliyorum”  diye belirtti. Şahin, oyunu kullandıktan sonra  okulun bahçesinde oylarına sahip çıkmak için bekleyen yurttaşlarla hatıra fotoğrafı çekti.
 
GERGERLİOĞLU: OYUM BARI VE ÖZGÜRLÜĞE 
 
HDP Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu da, İzmit’te bulunan Kocatepe İlkokulu’nda oyunu kullandı. Oyunu kullanan Gergerlioğlu, “Zulümden başka bir şey vaat etmeyen bu iktidarın gitmesi için oyun barıştan, özgürlükten ve yaşamdan yana” sözleri ile zarfını sandığa attı. Oy kullanan Gergerlioğlu ardından oy kullandığı okuldaki sandıkları dolaşarak başarılar diledi.
 
YENİ YAŞAMA BİR ADIM KALDI
 
HDP Yalova milletvekili adayları Abdulrezak Ekici, Ali Fuat Hatip ve Hediye Polat, Yalova’da bulunan Cumhuriyet Ortaokulu’nda oylarını kullandı. Oylarının barışa umut olması dileğinde bulunan adaylar yeni yaşama bir adım kaldığı mesajını verdi.
 
KADIN CİNAYETLERİNE DUR DEMEK İÇİN 
 
HDP Sakarya milletvekili adayı Çicek Arıc, Bağlar İlkokulu’nda oyunu kullandı. Oyunu kadınlar için kullandığını söyleyen Arıc, “Kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüze dur demek için oyum yaşamdan yana olacak” dedi.