5 Haziran saldırısında yaralananlar oylarını kullandı

img
DİYARBAKIR - HDP’nin, İstasyon Meydanı’ndaki mitingine düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan Mehmet Özcan ve Ayten Ay, sandık başına giderek oylarını kullandı.
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015’te İstasyon Meydanı’nda (5 Haziran) düzenlediği mitinge yönelik DAİŞ’in gerçekleştirdiği çifte bombalı saldırıda, 5 kişi yaşamını yitirmiş, 400'e yakın kişi de yaralanmıştı. 
Saldırıdan 2 gün sonra yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bulundukları hastanelerden sandık başlarına giden yaralı seçmenler, bugün de bulundukları evlerinden oy kullanmaya gitti. 
 
Bombalı saldırıda ağır yaralanan Mehmet Özcan ve Ayten Ay, kayıtlı bulundukları sandıklara giderek oylarını kullandı. 
 
‘HALKIMIZ OYUNA SAHİP ÇIKSIN’ 
 
Patlamadan sonra çekilen fotoğrafta, şarapnel parçaları nedeniyle bacakları kırıldığı için oturduğu yerden parmaklarını doğrularak yaptığı zafer işaretiyle hafızalara kazınan Mehmet Özcan, oyunu merkez Bağlar ilçesinde bulunan İMKB Karacadağ Okulu’nda bulunan 1084 No’lu sandıkta kullandı.  Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Özcan, 5 Haziran’da katıldığı mitingde olduğu gibi oyunu barış, kardeşlik ve demokrasi için kullandığını belirterek, “Her şartta ve koşulda oyumu kullanacağım. Aynı şekilde halkımız da sessiz kalmasın, sandık başına gelsin, kendi geleceği için oyunu kullansın.  Artık halkımız ölümlere ve katliamlara dur desin. Kendi oyuna sahip çıksın” dedi. 
 
‘HUZUR DOLU GÜNLERİN ANAHTARI ELİMİZDE’ 
 
Patlamada aldığı ağır yaralar nedeniyle sağ ayağının diz kısmından aşağısı kesilen, diğer ayağına üç yerden platin takılan ve başına şarapnel parçası saplanan Ayten Ay da, oyunu Merkez Kayapınar ilçesindeki Akkoyunlu İlkokulu’ndaki 2024 No’lu sandıkta kullandı. Ay, daha güzel bir dünya, barış ve iyi bir gelecek için oyunu kullandığını söyleyerek, “Güzel ve huzur dolu günlerin anahtarı halkımızın elinde. Herkes elini vicdanına koysun. Cezaevinde olan binlerce insan için, katledilen herkes için halkımız sandık başına giderek oyunu kullanmalı. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Artık bu zulüme son verilsin” diye konuştu.