İHD: Muhalefet partilerine saldırılar arttı

img
BATMAN - İHD Batman Şubesi, muhalefet partilerine dönük saldırıların arttığını belirterek, tüm seçmenleri oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. 
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, seçimlere ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. 
 
Toplantıda konuşan İHD Şube Eşbaşkanı Rumeysa Deniz Kaya, 24 Haziran'da demokrasinin geleceği bakımından son derece kritik ve önemli bir seçim gerçekleşeceğini belirterek, kamuoyunda seçimlerin adil ve dürüst yapılmayacağına dair ciddi kaygıların olduğunu dile getirdi. 
 
'AYM ADİL SEÇİM İLKESİNİ GÖRMEZDEN GELDİ’ 
 
Dernek olarak kentte bağımsız seçim gözlemi yapacaklarını kaydeden Kaya, şöyle devam etti: “Erken seçim kararı alınmadan önce hükümet tarafından 13 Mart 2018 tarihinde 7102 sayılı kanun çıkarılmıştır. Bu kanunla 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’da önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikleri incelediğimizde seçimlerin manipüle edilmesine neden olacak değişiklikler olduğu anlaşılmaktadır. Ana muhalefet partisinin bu kanun değişikliklerini Anayasa Mahkemesi’ne taşıması ve Anayasa Mahkemesi’nin ret kararı ise oldukça vahimdir. Anayasa Mahkemesi, seçimlerin adil ve dürüst seçim ilkesine göre yürütülmesi kuralını görmezden gelmiştir.” 
 
'SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ'
 
Seçimlere giderken partilerin eşit bir şekilde propaganda yapamadığına dikkat çeken Kaya, kampanya döneminde muhalif patilere yönelik gerçekleşen engelleme ve saldırıların, seçim gününe ilişkin kaygılarını daha da artırdığını söyledi. "Seçim propagandası yürüten kişilerin hem rakip partilere hem de vatandaşlara karşı hoşgörü ile yaklaşması gerekmektedir” diyen Kaya, tüm seçmenleri sandıklara sahip çıkmaya ve oy kullanmaya davet etti.