'İdam' çığlıkları atanlara izin var kamu emekçilerine yok

img
ANKARA - Valilik kararıyla basın açıklaması yapmaları engellenen Tümbel Bel-Sen Ankara 2 Nolu Şube Sekreteri İsmet Kaygısız, tepkisini "Bu meydanlarda idam çığlıkları atanların etkinliklerine izin veriliyor, kamu emekçilerine izin verilmiyor" sözleriyle gösterdi.
 
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen Ankara 2 Nolu Şube üye ve yöneticileri, tüm kamu emekçilerine 3600 Ek Gösterge verilmesi, toplu sözleşme önündeki kısıtlayıcı hükümlerin ortadan kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve zabıta emekçilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerini dile getirmek için Sakarya Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Ankara Valiliği’nin aldığı yasak kararı gerekçe gösterilerek polislerce açıklama yapmalarına izin verilmedi. 
 
Bunun üzerine Tümbel Bel-Sen üyeleri, Eğitim Sen 2' Nolu Şube binası önünde açıklama yaptı. 
 
EMEKÇİ TALEPLERİNİN DİLE GETİRMESİ ÜLKENİN GÜVENLİĞİNE TEHDİT SAYILIYOR'
 
Yasak gerekçe gösterilerek açıklama yapmalarına izin verilmemesine tepki gösteren Tüm Bel-Sen Ankara 2 Nolu Şube Sekreteri İsmet Kaygısız, "Partilerin Kızılay göbeğinde 'ölüm, ölüm, ölüm' çığlıklarını, idam çığlıklarını attığı bu meydanlarda yapılan etkinliklere izin veriliyor ama kamu emekçilerinin kendi taleplerini dile getirmesi ülkenin güvenliğine tehdit sayılıyor. Bu sakat anlayışı protesto ediyoruz" dedi. 
 
'HAKLARIMIZI ALABİLMİŞ DEĞİLİZ'
 
Daha sonra engellenen basın açıklamasını Tüm Bel-Sen Ankara 2.Nolu Şube Başkanı Devrim Kahraman okudu. Kahraman, "Bizler halka temiz su, sağlıklı gıda, sağlıklı konut,  temiz çevre gibi hizmetlerini sağlayan kamu emekçileriyiz. Ancak emeğimizin karşılığını, özlük ve ekonomik haklarımızı alabilmiş değiliz” dedi.
 
'YEREL YÖNETİMLER KAYYIMLA DEĞİL HALKIN TEMSİLCİLERİ İLE YÖNETİLMELİ'
 
Kamu emekçileri olarak haklarını talep etiklerini söyleyen Kahraman, taleplerini şöyle sıraladı: “Bizler için bir başka sorun yerellerde halk iradesinin şekillenmesinin önündeki anti demokratik uygulamalara son verilmesidir. Yerel yönetimlerin kayyımlar ile değil, halkın seçilmiş temsilcileri ile yürütülmesini istiyoruz. Biz kamu emekçileri olarak, OHAL'in kaldırılmasını, işten atılan arkadaşlarımızın işlerine iade edilmesini, sendikal hak ve özgürlüklerimizin önündeki engellerin kaldırılmasını, 3600 ek göstergenin tüm kamu emekçilerine verilmesi, toplusözleşme önündeki kısıtlayıcı hükümlerin ortadan kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve zabıta emekçilerinin özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyoruz.”