HDP adayları hasta tutuklu ve kayıp taahhütnamesini imzaladı

img
İZMİR - HDP İzmir Milletvekili adayları ile HDP İstanbul Milletvekili Adayı Ahmet Şık İHD'nin hasta tutuklular ve kayıpların akıbetinin açıklanmasına dair taahhütnamesini imzaladı. 
 
İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) hasta tutukluların serbest bırakılması ve faili meçhul cinayete kurban giden kayıpların akıbetinin açıklanması yönünde dün yaptığı çağrıya HDP İzmir Milletvekili adayları ile beraber HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık'tan cevap geldi. HDP'li adaylar İHD'nin taahhütnamesini imzalayarak, Meclis'te ve Meclis dışında hasta tutuklular ve kayıpların gündemlerinde olacağının sözünü verdi. HDP İzmir İl binasında yapılan açıklamanın ardından taahhütnameler imzalandı. 
 
İHD İzmir Şube Başkanı Zafer İncin, HDP'li adaylara çağrılarına kulak verdikleri için teşekkür ederken, meydanlarda havada uçuşan vaatlerden çok insan haklarına dair vaatleri duymak istediklerini söyledi. Böyle bir taahhütnameyi imzalatmanın dahi kendileri için can yakıcı olduğunu belirten İncin, diğer siyasi partilerden de taahhütnamelerini imzalamalarını istedi. 
 
Ardından söz alan HDP İzmir Milletvekili adayı Mehmet Aker ile Serpil Kemalbay da, hasta tutuklular ve kayıpların Türkiye'nin utancı olduğunu belirterek, Meclis'te olsalar da olmasalar da bu konularda çalışmalarının her daim süreceğini kaydetti.