27 MAYIS 2018 GÜNDEMİ

 
 
* HDP İzmir 1’inci Bölge milletvekili adayı Serpil Kemalbay, "Tek adam rejimini ortadan kaldırabilecek olan tek parti HDP" olduğunu belirterek, "HDP’nin statükoya, ırkçı, faşist ve militarist yapıya karşı güçlü duruşu ile umut vermesi mevcut iktidarları korkutuyor" dedi.
 
* HDP’nin en genç milletvekili adayı olan ve seçime 10 gün kala 18 yaşına girecek olan Saffet Polat, "Tüm gençleri HDP'ye oy vermeye çağırıyorum" dedi. 
 
* 1990 yılında evleri yakıldıktan sonra Ağrı’dan Bursa'ya göç eden Keziban Dumlu, çok sevdiği topraklarına HDP milletvekili adayı olarak döndü. Dumlu, 7 Haziran’da aldıkları sonucu yineleyeceklerini belirterek, “AKP faşizmini tarihin çöp sepetine göndereceğiz” dedi.
 
* Iğdır’da üzerinde biri Kürt, diğeri Azeri iki kadının el ele tutuştuğu Barış ve Kardeşlik Anıtı’nın kayyum tarafından yıktırılmasına tepki gösteren HDP'nin Azeri olan Tuzluca İlçe Örgütü Eşbaşkanı Cimşit Bozyiğit, et ve tırnak gibi olan Azeri ve Kürt halkının bu anlayışa sandıkta yanıt vereceğini söyledi.
 
* Eğitim Sen Mardin Şubesi Başkanı Mustafa Bozan, eğitim politikaları ve topluma yaşattıkları dolayısıyla AKP hükümetinin performans notunu sandıkta vereceklerini söyledi.
 
* Öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken’in (17) babası Nihat Palandöken, bireysel silahlanmaya karşı imza kampanyası başlattı. Şimdiye kadar 30 bin imza toplayan Palandöken, bir Helin daha ölmesin diye seçimlerde oyunu HDP’ye vereceğini açıkladı.
 
* HDP’nin İstanbul milletvekili adayları, farklılıkların HDP içinde yan yana durmasından duydukları sevinci dile getirerek, ezilenlerin sesi olacaklarını ve hep birlikte omuz omuza mücadele edeceklerini söyledi.
 
* Gözaltında kaybedilen Hüseyin Taşkaya’nın eşi Sultan Taşkaya, 25 yıldır eşinin kemikleri ve faillerin peşine. Yıllardır dinmeyen ve çektikleri acıyı, “Katiller gözlerimizin önünde gezerken biz her gün ölüyoruz” diyerek söze döken Taşkaya, başka çocuklar babasız kalmasın diye her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda adalet arayışında.
 
* HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, her iki ittifakın da partilerini baraj altında bırakmayı arzuladığını vurguladı ve ekledi: "Eğer HDP baraj altında bırakılırsa, burada tüm Türkiye halkları kaybetmiş olur."
 
* AKP-MHP ittifakının politikaları nedeniyle süren savaş, ekonomik kriz ve seçimin toplumsal psikolojiyi çökerttiğini söyleyen psikolog Özkan Uc, travmaların son bulması için öncelikle toplumsal barışın sağlanması ve sistemin değişmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
* Ankara’nın turistik merkezlerinden Hamamönü’nde esnaf doların artışı ve alım gücünün düşmesiyle zor durumda. Yaşananların seçime yansıyacağını vurgulayan işletmeci Ayşen Hanım, "Son 10 yıldır her yıl bir önceki yılı aratıyor" dedi. 
 
* Önceki gün yayın hayatına başlayan Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Kaplan, “Basın dünyasında yeni bir yaşamın adımını atıyoruz” diyerek, yeni bir iddialarının olduğunu dile getirdi.
 
* Suruçlular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın manifesto ve beyannamesine, “Sen köprü, o özgürlük vaat ediyor. Özgürlük köprüden önce geliyor" cevabı verdi.
 
* Hatay'daki pazarcı esnafı ülkedeki ekonomik gidişatla hiç bir şeyin alınıp satılamayacağının altını çizdi. Esnaflar, "Dolara değil, mazota bak" dedi.
 
* Amed Şehir Tiyatrosu’nda "fotoğraf atölyesi" adlı etkinlik gerçekleştirilecek. (10.00-16.00)
 
* Adana, Mersin ve Diyarbakır olmak üzere HDP'nin birçok kentte seçim çalışmaları devam ediyor. (13.00-20.20) 
 
* HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Esenyurt, Başakşehir ve Bağcılar'da seçim istibat merkezlerinin açılışına katılacak. (13.00-18.00)
 
* HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İzmir'de seçim çalışmaları kapsamında halkla buluşup Kültürpark’ta iftar programına katılacak. (11.00-20.30)
 
* CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir'in Menderes, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama ve Aliağa ilçelerinde miting düzenleyecek. İnce, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan iftar programına katılacak. (11.00-20.30)