Avukat Demirtepe attığı tweet nedeniyle ifadeye çağrıldı

img

VAN- ÖHD Van Eşbaşkanı avukat Ebru Demirtepe, Deniz Poyraz'ın katledilmesine dair twitterdan yaptığı paylaşım nedeniyle 1 yıl aradan sonra ifadeye çağrıldı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Eşbaşkanı avukat Ebru Demirtepe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nde Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin paylaştığı tweet gerekçesi ile ifadeye çağrıldı. 17 Haziran 2021 tarihinde Poyraz'ın, Onur Gencer adlı şahıs tarafından katledilmesine ilişkin twitter hesabından "Siz sanıyorsunuz ki Deniz'in katili O.G'dir ama çok daha fazlası var. Çoğumuz biliyoruz kim olduklarını. Deniz'i, Kürt düşmanlığı üzerine kurulmuş AKP-MHP ittifakı katletti. Gün gelecek, devran dönecek ve hesabını bağımsız yargı önünde vereceksiniz! Olacak! #DenizPoyraz" paylaşımı yapan Demirtepe, bu tweet nedeniyle ifadeye çağrıldığını belirtti.

Hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle 1 yıl aradan sonra ifadeye çağrılan Demirtepe, "Şu tweetim nedeniyle ifadeye çağrıldım. Yargılanmayacağını bildiği için 'Halkı Kürtlere karşı kin ve düşmanlığa tahrik eden' gerçek şüpheliler dışarda dolaşırken, bir yıl önce attığım bir twit için ben ifadeye çağrıldığımda twitimin ne kadar haklı olduğunu bir kere daha anlıyorum!." Sözleriyle tepki gösterdi.

Konuya dair ulaştığımız Demirtepe, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı belirtti.