8 tutukluya 100'er gün hücre cezası

img
MARDİN - Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi'nde hasta tutuklu Zerdeşt Oduncu ve 7 tutukluya havalandırmadaki demir kafesleri açtıkları gerekçesiyle 100’er gün hücre cezası verildi. 
 
Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan hasta tutuklu Zerdeşt Oduncu (30) ve 7 arkadaşına 100’er günlük hücre cezası verildi. Havalandırmaların üstünün demir kafeslerle kapatıldığı cezaevinde tutuklular buna karşı çıktı. Cezaevi idaresi kafesleri kıran 8 kişi hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında kendisine hücre cezası verildiğini telefon görüşmesinde annesi Selma Oduncu’ya aktaran Zerdeşt Oduncu, “Durumumuz iyi değil. 3 aydır kafeste tutuluyoruz. Ben ve 7 arkadaşım bu haldeyiz” dedi. 
 
KAFESLER KALDIRILSIN
 
Kendisi ve 7 arkadaşının zaten tekli hücrelerde tutulduğunu ve üstüne bir de havalandırmaların kafese çevrildiğini belirten Zerdeşt Oduncu, demir kafeslerin kaldırılmasını istediklerini belirtti. 
 
Anne Selma Oduncu da, insan hakları savunucularına çağrıda bulunarak, “İşkence altında olduklarını, yemeklerinin bile rastgele verildiğini söyledi. Ben sadece insani muamele istiyorum. Oğlum da insani muamele istiyor. 174 yıl hapis cezası vermişler. Zaten tek başına hücrede tutuluyor. Vücudunda ağır yanıklar var. İltihap akıntıları devam ediyor. Üstüne bir de cezalar veriliyor” tepkisinde bulundu.