Yüksekova’da sayaç yenileme gerginliği: 3 yaralı

img

HAKKARİ - Yüksekova ilçesinde direklere çıkarılmak istenen elektrik sayaçlara itiraz eden köylülere asker müdahale etti. Altyapının tamamlanmasını isteyen köylülerden 3 kişi hafif şekilde yaralanırken, VEDAŞ köyün elektriğini kesildi. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik (Xirvatê) Beldesi Ünlüce (Kiyatê) Köyünde Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından Jandarma eşliğinde ilçenin köylerinde başlatılan sayaç yenileme çalışmaları sırasında gerginlik çıktı. Sayaçları elektrik direklerine çıkarmak için köye Jandarma eşliğinde sabah saatlerinde giden firma çalışanlarına köylüler karşı çıktı. Elektrik alt yapısı iyileştirilmeden sayaç yenileme çalışmalarının doğru olmadığını dile getiren köy halkı, işçilerle tartıştı. Sözlü tartışma bir süre sonra gerginliğe dönüştü. Çok sayıda zırhlı araç ile köye gelen askerler köylüleri dağıtmak için gaz bombası kullandı. Uzun bir süre yaşanan gerginliğin ardından köylülerin direnişi karşısında güvenlik güçleri köyden ayrılırken, elektrik dağıtım şirketi köyün elektriğini kesti.
 
Yaşanan gerginlikte 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Bir grup köylü sayaç yenileme uygulamasını köyde yaptıkları yürüyüşle protesto etti.