HDP Gençlik Meclisi: Bizi teslim alamayacaksınız

img
VAN / ADANA - HDP Gençlik Meclisi, Diyarbakır’da tutuklanan üyeleri için yaptıkları açıklamada, “Biz gençler bu iktidarı göndereceğiz, yeni yaşamı inşa edeceğiz” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin tutuklanması Van’da protesto edildi. HDP Edremit ilçe binası önünde bir araya gelen gençler adına açıklamayı HDP Van Gençlik Meclisi Üyesi Arjin Tuncer okudu. 
 
'EN BÜYÜK SALDIRI GENÇLERE YAPILDI'
 
AKP-MHP ittifakının, demokrasi güçlerine karşı “Çöktürme Planı” adıyla başlattığı savaş konseptinin bugün gençlere yönelik baskı, ajanlık dayatması, gözaltı ve tutuklamalarla sürdürüldüğünü belirten Tuncer, “Her yerde savaş aklıyla iktidarını sürdürmeye çalışan AKP-MHP, gençleri kendi bekası için en büyük tehdit olarak görüyor. Bu nedenledir ki 2015’ten bugüne en büyük savaşı gençlere açtı. Şüphesiz bu saldırılar sadece gençlerle sınırlı değil. 2015 yılında Kürtlere yönelik topyekün savaş konseptini devreye koyan AKP-MHP, şehirleri yakıp yıktı, binlerce kişiyi zindanlara koydu, demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalıştı. Ancak bu saldırılardan en çok da gençler nasibini aldı” dedi. 
 
'SAVAŞ KONSEPTLERİNİ YIKTIK'
 
İktidarın gençleri ajanlaştırma, uyuşturucu ve genç kadınlara yönelik sistematik cinsel saldırıyla teslim almak istediğini ancak sonuç alamadığını belirten Tuncer, “Son 7 yılda faşizme karşı mücadele eden ve iktidarın baskılarından nasibini almayan tek bir genç kalmadı. Ama sonuç ne oldu, gençler tüm bu saldırılara karşı örgütlü bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Kürtlere, demokrasi güçlerine, demokratik siyasete, halklara karşı 2015 yılında devreye konulan savaş konseptini, biz gençler olarak 8 Mart meydanlarından sel olup, Newroz meydanlarına akarak yıktık. Savaş konsepti gençlerin direnişine tosladı” diye konuştu. 
 
'NEWROZ MEYDANLARINA BAKIN' 
 
Arkadaşlarının gözaltına alınmasını kınayan Tuncer, konuşmasını şöyle bitirdi: “Derinleşen faşizme karşı demokratik siyasetin birer sürdürücüsü olan HDP Gençlik Meclisi üyelerimiz tutuklandı. Gözaltında olan arkadaşlarımız, daha önce defalarca polis olduğunu iddia eden, ancak ne olduğu halen bilinmeyen paramiliter kişiler tarafından kaçırıldı, ajanlık dayatmasına maruz kaldı, birçok kez tutuklandı. Elinde hiçbir argüman kalmayan iktidar aklı, bugün arkadaşlarımızın demokratik siyaset çalışmalarını kimi tanık beyanlarıyla illegalize etme çabası içerisinde girerek, arkadaşlarımızı gözaltına alıyor. Biz gençleri bu baskılarla, tanık adı altında kurgulanmış soruşturmalarla yıldırmayı, gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeyi düşünen iktidar aklına bir kez daha sesleniyoruz; Newroz meydanlarına bakın, bizleri, örgütlü gücümüzü göreceksiniz. Bir kez daha bu saldırıların sonuç almayacağını belirtiyoruz. Bizleri sindiremeyecek, teslim alamayacaksınız. Biz gençler bu iktidarı göndereceğiz, yeni yaşamı inşa edeceğiz.”
 
Açıklama “Bijî berxwedana zindana”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla sona erdi.
 
ADANA 
 
Adana'da gençlik örgütleri, Heykelli Park'ta açıklama yaptı. Açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) ve çok sayıda kişi katıldı. Polis Heykelli Park'ta yapılmak istenilen açıklamaya izin vermedi. Yasağı protesto eden kitle daha sonra HDP Adana İl Örgütü binası önüne geçerek, açıklama yaptı.
 
 
Genlik örgütleri adına konuşan Canser Dayanır, baskıların kendilerini yıldırmayacağını belirtti. İktidara “gençleri sindirme politikalarından vazgeçin” çağrısında bulunan Dayanır, “Biz gençleri bu baskılarla, 'tanık' adı altında kurgulanmış soruşturmalarla yıldırmayı, gözaltı ve  tutuklamalarla sindirmeyi düşünen iktidar aklına bir kez daha sesleniyoruz; Bu saldırılardan sonuç alamayacaksınız” dedi.