'Roboski katliamının üzerinden 2 bin 247 gün geçti’

img

ŞIRNAK - Adalet arayışlarının 321’inci haftasında açıklama yapan Roboskili aileler, katliamın üzerinden 2 bin 247 gün geçmesine rağmen adaletin sağlanmadığını belirtti.  

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünün Federe Kürdistan Bölgesi sınırında savaş uçakları bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 321’inci haftasında, olumsuz hava şartlarından dolayı yazılı açıklama yayınladı.
 
Açıklamada, katliamın üzerinden 2 bin 247 gün geçmesine rağmen adalet sağlanmadığı belirtilerek,  “7’nci yılına girmiş olduğumuz Roboski katliamının tarihe not düşülecek bir arka planı var. Katliamı yapıp sorumluların hiçbir hesap vermediği, yakınlarını kaybetmiş biz ailelere artarak devam eden bir baskı uygulandığı ve son olarak katliamda kardeşini kaybeden HDP Milletvekili Ferhat Encu'nun tutuklanarak milletvekilliğinin düşürülmesine varan bir süreç söz konusu” denildi. 
 
‘NÖBET KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEK’ 
 
Roboski’de katledilenlerden 19’unun çocuk olduğu hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Çocuk istismarı kadar çocuk ölümleri de herkesin hem insani hem de vicdani olarak karşı durduğu bir durumdur. Roboski'de, Gezi'de, Cizre ve Silopi'de öldürülen çocukların yaşam haklarına yönelik ihlaller görmezden gelinemez.”
 
Açıklamada, haftanın her Perşembe günü gerçekleştirdikleri adalet nöbetini kararlılıkla sürdürüleceğine vurgu yapıldı.