CHP otobüsünde çocuğa istismar: İlçe başkanı gizlemeye çalıştı

img

AYDIN - Kuşadası’ndan CHP’nin Kurultayı’na giden otobüste 14 yaşındaki bir çocuğa istismarda bulunan CHP Kuşadası İlçe Yöneticisi M.Y., tutuklanmasının ardından partiden ihraç edildi. Kadın Kolları üyesi Kader Nart, ilçe başkanının olayı gizlemeye çalıştığını söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara’da 2 Şubat’ta düzenlediği 36. Olağan Kurultayı’na Aydın’ın Kuşadası ilçesinden gitmek için tahsis edilen otobüste, parti adına araç sorumluluğunu üstlenen CHP Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu üyesi M.Y.,’nin daha sonra aynı araçta bulunan 14 yaşındaki A.A. isimli erkek çocuğunu taciz ettiği ortaya çıktı. 
 
KADINLAR FARK ETTİ 
 
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde aracın mola vermesi sırasında yaşanan olay, araçta bulunan kadın partililer tarafından fark edildi. Bunun üzerine kadınlar, CHP Kuşadası ilçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’ye durumu aktardı. M.Y., araçtan indirilirken, partililer kurultaya gitti. 
 
‘İLÇE BAŞKANI OLAYI GİZLEMEYE ÇALIŞTI’
 
Olaya tanıklık eden eski CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Asya Alp, suç duyurusunda bulundu. Görgü tanığı olan CHP Kuşadası Kadın Kolları üyesi Kader Nart da, kadın kolları üyeleri ve ilçe başkanının olayı gizlemeye çalıştığını söyledi. 
 
TUTUKLANDI
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, olayın duyulması üzerine inceleme başlattı. Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, görgü tanıkları ve mağdur A.A.’nın ifadesi alındı. İfade vermeye gitmeyen M.Y., hakkında yakalama kararı çıkarıldı. M.Y. Denizli’de yakalandı. Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen M.Y., “Küçük yaşta erkek çocuğuna taciz ve sarkıntılıkta bulunmak” suçlamasıyla tutuklandı. M.Y., Dinar Cezaevi’ne konuldu.
 
PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ
 
M.Y.’nin tutuklanmasının ardından CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla Aydın İl Başkanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Olağanüstü toplanan Aydın İl Örgütü, ilçe yöneticisi M.Y.'yi partiden ihraç etti. İl Başkanlığı tarafından ayrıca genel merkezin talimatıyla 3 kişilik bir soruşturma heyeti oluşturuldu. CHP Kuşadası ilçe binasında ayrı bir oda tahsis edilen soruşturma heyeti, hem olaya karışanların hem de otobüste bulunanların, görgü tanıklarının ve birçok partilinin ifadelerine başvurdu. Heyet, en son CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi ile Başkan Yardımcısı İshak Eryiğit’in ifadelerini aldı. 
 
CHP, yaptığı açıklamada olayın takipçisi olduklarını belirtti.