Yeni Yaşam ‘Apê Musa'nın kalemiyiz’ manşetiyle çıktı

img

HABER MERKEZİ - Yeni Yaşam Gazetesi, “29 yıl önce katledilen Kürt bilgesi Musa Anter bugün de yolumuza ışık tutuyor” diyerek, “Apê Musa'nın kalemiyiz” manşetiyle çıktı. 

Yeni Yaşam Gazetesi, 20 Eylül 1992 yılında Diyarbakır’da katledilen Kürt bilgesi Musa Anter’i (Apê Musa) manşete taşıyarak, andı. “29 yıl önce katledilen Kürt bilgesi Musa Anter bugün de yolumuza ışık tutuyor” diyen gazete, “Apê Musa'nın kalemiyiz” manşeti attı. 
 
Yeni Yaşam, şu sözlerle Anter’i andı: “20 Eylül 1992'de Diyarbakır'ın bir ara sokağında onu vurduklarında, genç gazetecileri sindireceklerini sandılar. Ama bekledikleri olmadı. Apê Musa'nın kalemi elden ele, kuşaktan kuşağa geçti. Öyle ki, o katledildiğinde henüz doğmamış olan genç gazeteciler şimdi görev başında.  
 
Apê Musa, Mardin Valiliği'nin yasak kararına rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyarbakır'da katledildiği sokakta ve Nusaybin'in Sitilîlê köyündeki mezarı başında anılacak. Anmalar bugün yapılacak ‘Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması'nın ödül töreniyle sürecek. 
 
Suikasta uğrayan Anter’in yanında o gün, daha sonra AKP milletvekili olan ve MİT Kontrterör eski Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün ‘Tayfun’ kod adlı MİT üyesi olduğunu açıkladığı Orhan Miroğlu bulunuyordu. Dava bugün hala sonuca bağlanmış değil ve zamanaşımına uğratılmak isteniyor.”
 
Musa Anter için kızı Rahşan Anter, "Özgür basın onun izinde yürüyor" derken, gazeteci-yazar Hüseyin Aykol "Apê Musa: Gazeteci, politikacı ve filozof" başlıklı bir yazı kaleme aldı.