Açlık grevi açıklaması öncesi polis ablukası

img
İSTANBUL- HDP İstanbul İl Örgütü’nün açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yapılacak kitlesel açıklama öncesi ilçe binası ablukaya alındı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit koşullarının sonlandırılması ve cezaevinde artan hak ihlallerini protesto etmek amacıyla cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla kitlesel basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. HDP Kadıköy İlçe binası önünde yapılmak istenen açıklamaya HDP İl ve ilçe eşbaşkanları ile yöneticilerinin yanı sıra HDP İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu, HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri, İstanbul İl Kadın Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA), Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ile çok sayıda kişi katıldı. 
 
POLİS ABLUKASI 
 
Açıklama öncesi eylemin yapılacağı ilçe binası polislerce ablukaya alındı. Başta ilçe binasının bulunduğu Halitağa Caddesi olmak üzere HDP ilçe binasına çıkan yolların tamamına Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), gözaltı araçları ve çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. İlçe binasına giren gazeteciler dahi herkes kimlik ve Genel Bilgi Taraması'na (GBT) tabi tutuldu. 
 
Öte yandan HDP il yöneticileri ile görüşen polis, Valilik ve Kaymakamlıktan herhangi bir yasak kararı olmamasına rağmen eylemi yaptırmayacaklarını bildirdi. Polis açıklama yapıldığı anda kitleye müdahale edileceği tehdidinde bulundu.
 
İlçe binasının kapısı polislerce kapatıldı.  
 
Açıklama yapmak için ilçe binası önüne inmek isteyen kitleye polis izin vermezken, ilçe binasının kapısı polislerce kapatıldı. 
 
Yurttaşlar polis ablukasını alkış, zılgıt ve sloganlarla protesto ediyor.
 
Kitlenin bina içerisinde bekleyişi sürüyor.