08 AĞUSTOS 2020 GÜNDEMİ

img

* Türkiye’deki tüm sorunların kaynağında PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit olduğunu söyleyen HDK Eş Sözcüleri, demokratikleşmenin tecridi kaldırmakla mümkün olduğunu belirtti.

*  Döviz kurlarında yaşanan artışın söylenmeyen yönünün gelir ve servet dağılımındaki adaletsizlik olduğunu belirten Ekonomi-Politikçi Mustafa Durmuş, “Sistemin kendisi ya da sistemin krizi tartışılmıyor. Bu krizin asıl sebebi kapitalizmin kendisidir” dedi.
 
* İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfü Çamlı, “normalleşme” sürecinden atılan adımlardan sonrası kentte vaka sayılarında artış olduğunu vurgulayarak, "Acil önlemler alınmadığı takdirde, salgının kontrol edilemez noktaya gelecek" dedi.
 
* Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, kentteki kamu hastanelerinde yer kalmadığını ve önümüzdeki günlerde vaka sayısının daha da artacağını belirterek, buna karşı alınması gereken tedbirleri sıraladı.
 
* Bölge kentlerinde askeri operasyon bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla bir hafızanın da yok edildiğine dikkat çeken Mardin Ekoloji Derneği üyesi Derya Akyol, "Yangınlarda yanan her canlının sesi olmalıyız” dedi.
 
* Çay üreticililerinin yaşadığı sıkıntıları çözmek için kolları sıvayan Hopa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ÇAYKUR ve özel sektör karşısında üreticinin yanında yer alıyor.
 
* Eğitim Sen Genel Sekreteri Özgür Bozdoğan, okulların açılmasına ilişkin hiçbir hazırlığın olmadığını belirterek,"Bir tarafta özel okul sahiplerinin çıkarları, öbür tarafta öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlığı söz konusu” diyerek uyarılarda bulundu.
 
* CHP Parti Meclisi, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.
 
* Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 803'üncü haftasında kayıp yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılmalarını talep etmek amacıyla sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapacak. (12.00)
 
* Kayıp yakınları ve İHD, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eyleminin 600'üncü haftasında açıklama yapacak.(12.00)
 
* Hasta Mahpus Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 309'uncu haftasında İHD Ankara Şubesi'nde açıklama yapacak. (12.00)
 
* İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, F Oturumu eyleminin 436'ncı haftasında cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapacak. (13.30)