ORDU - MAPEG tarafından 9 Nisan'da yapılan maden sahası ihalelerinde Karadeniz'in 4 kentinde binlerce hektarlık alan için ruhsat verildi. Eti Bakır 2 kentte 4 sahanın ihalesini kazandı.
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından 9 Nisan'da yapılan 317'inci Grup maden ihaleleri ile Karadeniz'de binlerce hektarlık alan için 4'üncü Grup maden (altın, gümüş, çinko, bakır, demir) sahasına ruhsat dağıtıldı. Ordu, Rize, Samsun ve Sinop illeri için yapılan ihalede, en fazla alanı ise Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır Anonim Şirketi aldı.
En fazla sahanın açıldığı Ordu'da Ünye ilçesinde 165 hektarlık alanı BNP Üretim Anonim Şirketi, Ünye ilçesinde bin 368 hektarlık alanı Karadeniz Zemin İnşaat Mühendislik Limited Şirketi, Ünye ilçesinde 173.48 hektarlık alanı Lider Bentonit Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Ünye ilçesinde bin 735.49 hektar Petsan Bentonit Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi alırken, Ulubey ilçesinde bin 596,07 hektarlık alanı Türk Altın İşletmeleri Anonim Şirketi, İkizce ilçesinde bin 801.19 hektarlık alanı Safi Galata Madencilik Anonim Şirketi ve Fatsa ilçesinde bin 952.18 hektarlık alanı YSK Group Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı.
ETİ BAKIR 2 KENTTE 4 SAHAYI ALDI
Rize de ise Çayeli ilçesinde bin 942.03 hektar, bin 459.72 hektar ve bin 67.27 hektarlık 3 ayrı alanın ihalesini alan Eti Bakır Anonim Şirketi oldu. Samsun Ladik ilçesinde bin 954.64 hektarlık alanın ruhsatı için Nil Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hak kazandı.
Sinop'un Boyabat ilçesinde 3 ayrı saha için yapılan ihalelerde bin 995.58 hektarlık alanı Mir Yıldız Madencilik Anonim Şirketi, bin 492.65 hektarlık alanı Turyapı Grup İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, bin 240.12 hektarlık alanı ise Eti Bakır Anonim Şirketi aldı.