Ege'de sağanak: Seralar sel altında kaldı, baraj taştı

Paylaş:
AYDIN - Ege kentlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Büyük Menderes Nehri taşarken, sel suları nedeniyle trafik durdu. Muğla'da derenin taşması sonucu seralar sular altında kalırken, Manisa'da da Bağyolu Barajı taştı. 
 
Ege kentlerinde günlerdir devam eden şiddetli yağışların ardından birçok kentte dereler taştı, yollar çöktü, su baskınları oluştu. Meteoroloji verilerine göre son günlerde yağış miktarı mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Bu durum, bölgede taşkın ve sel riskinin artmasına yol açtı. Yetkililer, benzer durumların yaşanmaması için dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. 
 
Aydın'da Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Yeniköy–Germencik yolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Bölgedeki yurttaşlar ani su yükselmesi nedeniyle zor anlar yaşarken, ekipler hem sürücüleri hem de çevre sakinlerini olası risklere karşı uyardı. 
 
BARAJ TAŞTI
 
Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Pınar Mahallesi’nde de aşırı yağışlarla birlikte derenin taşması sonucu seralar sel sularının altında kaldı. 3 dönüm sera içinde domates ve çilek üretimi yapan üreticilerin tahmini zararının 5 milyon lira olduğu belirtildi. 
 
Manisa'da ise aşırı yağışlar nedeniyle Yunusemre ilçesindeki Bağyolu Barajı taştı. Barajdan kontrollü su salımı yapıldı. 2015 yılında kullanılmaya başlayan 31 metre yüksekliğe ve 6 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olan baraj, ilk kez taştı.  
 
İlgili Haberler
Meteoroloji'den sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji'den sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji aralarında Kürdistan kentlerinin de bulunduğu çok sayıda il için sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

Riha'da Amed'deki gözaltılar kınandı
Riha'da Amed'deki gözaltılar kınandı

Amed'in Arzoxlî köyü sakinlerinin meralarına GES kurulmasını protesto etmeleri nedeniyle darp edilerek gözaltına alınması, Riha'da protesto edildi.

Hava, su, toprak ve yaşam mücadelesi: Zor ama kararlı bir itiraz
Hava, su, toprak ve yaşam mücadelesi: Zor ama kararlı bir itiraz

Eko kırıma karşı kadınların verdiği mücadeleye dikkat çeken ekolojist Halime Şaman, “Kadınların kadim bilgileri ile yapıp ettikleri, hayatı yok eden anlayışa itirazdır. Bu zorludur ama kararlı bir itirazdır" dedi.

Milas'ta zeytin ağaçları sökülüyor
Milas'ta zeytin ağaçları sökülüyor

Milas'ta hakkında acele kamulaştırma kararı verilen zeytinlikler YK Enerji tarafından sökülmeye başlandı. Karara karşı dava açan köylülerin, alandaki bekleyişi sürüyor.

Mêrdîn'de su isale hattı yine patladı
Mêrdîn'de su isale hattı yine patladı

Mêrdîn'in Artuklu ve Qoser ilçelerine içme suyu sağlayan Beyazsu hattı bir hafta içinde ikinci defa patladı, iki ilçeye su akışı yeniden durdu.