Wanlılar: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü bizim için en değerli şey

Paylaş:

WAN - Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komploya dikkat çeken Wanlı yurttaşlar, “Abdullah Öcalan bizim varlığımızın simgesidir ve bize özgür bir şekilde liderlik yapmasını istiyoruz” dedi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye teslim edilmesinin üzerinden 27 yıl geçti. Ağır tecrit koşulları ve iletişimsizliğe rağmen, halk ile Abdullah Öcalan arasındaki bağın her geçen gün güçlendiği vurgulanıyor. Milyonlarca kişi Abdullah Öcalan’ı önderi olarak kabul ederken, mikrofon uzattığımız Wanlı yurttaşların dile getirdiği duygular, bu bağlılığı bir kez daha ortaya koyuyor.
 
Abdullah Öcalan’ın tutuklandığı günden bu yana hüzün taşıdıklarını söyleyen Hazal Süver, “Halen o komplonun etkisindeyiz, o günden beridir büyük bir acı yaşıyoruz. Abdullah Öcalan bizim kalbimizdedir. Barış sürecinde sürekli umut hakkından söz ediliyor ama devlet henüz somut bir adım atmadı. Biz bütün tutukluların yolunu gözlüyoruz ancak Abdullah Öcalan’ın durumu bizim için önceliklidir. O, bizim varlığımızın simgesidir. Onu bir masa başında müzakere yaparken görmek bizi çok mutlu ederdi. Abdullah Öcalan’ın çok seviyorum ve onun özgürlüğü benim için en değerli şeydir” dedi.
 
‘ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ’
 
Yurtlardan Mehmet Çelik, Abdullah Öcalan’ın on yıllardır Kürtlerin onurlu mücadelesini savunduğunu ve hayatını bu uğurda feda ettiğini vurgulayarak, “Abdullah Öcalan bir halkın önderidir. Nasıl ki her halkın bir başkanı varsa, o da bizim başkanımızdır. Kürtlerin hakkını aradığı için içeride. Biz, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını ve bize özgür bir şekilde liderlik yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
‘KOMPLODAN BU YANA KRİZLER BİTMEDİ’
 
Yurttaşlardan Ferhat Tekke, bir halkın lidersiz kalamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Bir halkın lideri toplumun içerisinde olmazsa, o toplumun sorunları da kalıcı olarak çözülmez. Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat’ta yakalanmasından bu yana krizler bitmedi ve toplumsal sorunlara çözüm bulunamadı.”
 
‘HER HALK GİBİ BİZ DE ÖNDERİMİZİ SEVİYORUZ’
 
“Halklar kendi önderlerini nasıl seviyorsa, biz de Abdullah Öcalan’ı öyle seviyoruz” diyen Mehmet Şerif Kaya ise, “Asker de bizim çocuğumuz, Apocular da bizim çocuğumuz. Biz bu ülkeyi beraber kazandık. Birbirimizi öldürerek bir yere varamayız” diye konuştu. 
 
‘ÖCALAN’IN BIRAKILACAĞINDAN UMUTLUYUZ’
 
Yurttaşlardan Mehmet Burta ise Kürt halkının önderi Abdullah Öcalan’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade ederek, “Onu dünya lideri olarak görüyoruz. Yeni süreçten ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşacağından umutluyuz. Süreçten bahsedilmesi bile insana umut veriyor. İnşallah en kısa zamanda başta Abdullah Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutsaklar özgürlüğüne kavuşur, bu süreçten herkes kârlı çıkar” dedi.
 
‘KOMPLOCULAR BAŞARAMADI’
 
Seyfettin Burta da şu değerlendirmelerde bulundu: “Abdullah Öcalan üzerinden kirli bir komplo gerçekleştirdiler ama başaramadılar. Eğer süreçte samimilerse Öcalan’ı serbest bırakırlar. Bizim umudumuz onun özgürlüğüdür. Kürtler bunun için büyük bedeller ödedi. Bugün kimliğimizi ve dilimizi savunabiliyorsak, bu Öcalan’ın verdiği mücadele sayesindedir.”
 
 
İlgili Haberler
Abdullah Öcalan: Benim statüm aynı zamanda Kürtlerin statüsüdür
Abdullah Öcalan: Benim statüm aynı zamanda Kürtlerin statüsüdür

Abdullah Öcalan'la görüşen DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, "Benim statüm önemlidir. Bunun açıklığa kavuşması gerekiyor. Benim statüm aynı zamanda Kürtlerin statüsüdür" dediğini aktardı.

Michael Löwy: ‘Umut hakkı’ Kürt halkı için özgürlüğe giden ilk adımdır
Michael Löwy: ‘Umut hakkı’ Kürt halkı için özgürlüğe giden ilk adımdır

“Umut hakkı”nın uygulanması için Türkiye’ye çağrı yapan dünyaca ünlü 33 düşünürden olan sosyolog Michael Löwy, “’Umut hakkı’, Kürt halkı için tam özgürlüğe giden yolda atılan ilk adımdır” dedi.

Êlih Baro Başkanı: Uluslararası hukuk işletilmeli
Êlih Baro Başkanı: Uluslararası hukuk işletilmeli

Abdullah Öcalan'ın sürecin mimarı olduğunu kaydeden Êlih Baro Başkanı Abdülhamit Çakan,"Sürecin mimarının ömür boyu cezaevinde kalmaması için infaz sisteminin değişmesi gerekiyor. Bir insanı siz yasalarla ömür boyu içerde tutmamalısınız" dedi.

Abdullah Öcalan’dan rapor yorumu: Yüz yılık yaraların sarılması için ilk adım
Abdullah Öcalan’dan rapor yorumu: Yüz yılık yaraların sarılması için ilk adım

Raporun birikmiş sorunlara cevap olamayacağını belirten Abdullah Öcalan, “Başarının imkân dahilinde olduğu bir sürece girmiş bulunuyoruz” dedi.

Abdullah Öcalan: Bu yasa dananın kuyruğunun koptuğu yerdir
Abdullah Öcalan: Bu yasa dananın kuyruğunun koptuğu yerdir

Abdullah Öcalan, PKK'ye özgü çıkarılacak yasanın kapsayıcı ve bütünlüklü olması gerektiğini vurgulayarak, "Bu yasa dananın kuyruğunun koptuğu yer" diye kaydetti.