İşçiler işe iadelerini istedi

img
MUĞLA - Milas’ta Kömürcüoğlu Gruba ait Çınartaş’ta çalışmaktan kaçınma hakkını kullandıkları için işten atılan işçiler, işe iade talebiyle eylem yaptı.  
 
Muğla’nın Milas ilçesinde 2019 Şubat ayında yaşanan iş cinayetinde 3 maden işçisinin yaşamını yitirmesiyle gündeme gelen Kömürcüoğlu Gruba bağlı çalışan Çınartaş işçileri koronavirüs salgınına karşı önlem alınmaması nedeniyle 17 Mayıs'ta işten kaçınma hakkını kullanmıştı. Geçen süre içerinde Nakliyat-İş sürece dahil olarak patronla görüşme talebinde bulunmuş ancak talep reddedilmişti. İşçiler ise 28 Mayıs'ta tazminatsız şekilde işten atıldı. İşçiler işe iade talebiyle işyeri önünde açıklama yaptı. “Kanunsuz olarak işten atılan işçiler geri alınsın”  pankartının taşındığı açıklamada, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Atılan işçiler geri alınsın” ve “ İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” dövizleri taşındı.  
 
‘KEYFİLİK BOŞA ÇIKARTILACAK’
 
Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, arkadaşlarının yasal haklarını talep ettikleri için işten atıldığını belirterek, mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.
 
Nakliyat-İş avukatı Tacettin Çolak ise, önümüzdeki süreçte arkadaşlarının işe iade davalarını kazanacağını ve kazanımlarıyla birlikte yine bu kapıya geleceklerini söyledi. İşveren vekilleri hakkında soruşturma sürdüğünü belirten Çolak, “Patron kendi sınıf karakteri gereği davranıyorsa işçi sınıfının örgütlülüğü ile bu keyfilik boşa çıkarılacaktır” diye konuştu.