Özalp Belediyesi ve Tüm Bel-Sen TİS imzaladı

img
VAN - Özalp Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 
 
 
Van’ın Özalp Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Belediye meclis salonunda  gerçekleşen imza törenine Özalp Belediyesi Eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç, Tüm Bel-Sen Van Şubesi TİS ve Hukuk Sekreteri İbrahim Özkan ve belediye personeli katıldı. Karşılıklı imzalar atıldıktan sonra belediye yönetimine teşekkür eden İbrahim Özkan, sözleşmenin sağlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
'EL ELE VEREREK DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ' 
 
Ardından konuşan Belediye Eşbaşkanı Yakup Almaç, temel ilkelerinin emek ve emekçiyi korumak olduğunu söyledi. Almaç, ‘’Türkiye’nin her yerinde güvencesi ve sözleşmesi olmayan tüm emekçiler   için sokağa çıkan bir parti olarak kendi personelimize sendikal haklarını vermemek elbette olmazdı. Sözleşmeden mutluluk duyduk. Belediye emekçilerimizle el ele vererek daha çok çalışarak daha çok üreteceğiz" dedi.
 
 Sözleşmede, “Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikayeti üzerine aile içi şiddet uyguladığı tespit edildiği durumlarda; söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri elinden alınarak, bunlar çalışanın eşine ödenir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlar ücretli izinli sayılırlar" maddeleri de yer aldı.